Sirkus tuo kesän riemua ikääntyville

Sirkusryhmä esiintyy.

PerformanceSirkus tuo kiertuenäyttämönsä Seinäjoelle ja tarjoaa sirkuselämyksiä ikääntyville palvelukeskusten asukkaille. Zirkuss-esitykset nähdään 30.6-1.7. Teponkartanon, Simunanrannan, Myllyrannan ja Västinkartanon palvelukeskuksissa. Esitykset tuotetaan Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja ikääntyvien palveluiden sekä PerformanceSirkuksen yhteistyönä. Kiertuetta tukee Taiteen edistämiskeskus.

”Sirkusesitykset juhlistavat upeasti alkanutta kesää palvelukeskuksissa! iloitsee ikääntyvien kulttuuritoiminnan koordinaattori Satu Kokkoniemi. Sirkusesitykset ovat osa palvelukeskusten kesäesiintyjien sarjaa. Kesän aikana tarjotaan palvelukeskuksiin laajasti ohjelmaa, kun säät mahdollistavat toiminnan myös ulkotiloissa. Myös Zirkuss-esitykset toteutetaan palvelukeskusten pihoilla ja puutarhoissa. Viime keväästä ulkopuolinen kulttuuritoiminta palvelukeskuksissa on suurimmilta osin ollut katkolla. ”Palvelukeskuksissa toimivat kulttuurivastaavat ovat kuitenkin ahkerasti järjestäneet itse toimintaa asukkaille arjen lomassa. Myös viime kesänä ja syksynä järjestimme toimintaa ja esityksiä ulkosalla. Västinkartanossa ja Koivukaaren palvelukeskuksissa pääsimme kokeilemaan myös etäyhteyksillä toteutettua kulttuuritoimintaa” lisää Kokkoniemi.

Helsinkiläinen PerformanceSirkus on vuonna 1996 perustettu monitaiteellinen ammattiteatteriryhmä, joka yhdistää esityksissään puhe- ja musiikkiteatteria, tanssia ja sirkustaidetta. Ryhmä perustaa pohjansa poikkitaiteellisuuteen; eri taiteenlajeja sulavasti yhdistelevään ja yhteen nitovaan esitystaiteen genreen. PerformanceSirkus on myös aktiivinen kiertueteatteri, joka on vaikuttanut esitystoiminnallaan sekä alueellisesti että valtakunnallisesti.

Palvelukeskuksissa nähtävä Zirkuss –sirkusesityksen lähtökohtana on interaktiivinen kokonaisuus, jossa esitellään sirkuksen eri taitovälineitä, tasapainotemppuja, jongleerausta ja akrobatiaa tarinankerronnan keinoin, sirkuksen historiaa valottaen. Esiintyjät ovat sirkustaiteilija Heikki Leppävuori, näyttelijä Vesa-Petteri Asikainen ja klovni Merle Abo. ”Sirkus on pikkuhiljaa saanut taiteenmuotona jalansijaa näilläkin lakeuksilla, mutta tämän tason ammattilaisia ei vielä paikallisesti löydy. Todella hienoa saada tämän yhteistyön kautta korkeatasoista sirkustaidetta myös Seinäjoelle ja nimenomaan ikääntyville räätälöitynä” hehkuttaa Kokkoniemi. Osan kiertueesta saavat myös lapset, kun PerfomanceSirkuksen seurue pysähtyy kotimatkallaan kohti etelää Kalajärven Lastenpäivässä.

Lisätietoja:

PerformanceSirkus:

Vesa-Petteri Asikainen

Performancesirkuksen perustaja, näyttelijä, ohjaaja, tuottaja, esiintyjä)

p. 050 3033 643

Seinäjoen kaupunki, ikääntyvien kulttuuritoiminta:

Koskiniemi Mervi

Palvelukodin vastaava , Ylistaro-Nurmo -palvelukeskukset

p. 044 776 0781