Seinäjoki on tapahtumien suurkaupunki – kesäksi taas satoja tuhansia vierailijoita

Vihreän, violetin ja sinisen sävyinen kuva miehen päästä. Pään sisälle on käsitelty kuva avarasta peltomaisemasta. Maisemakuvassa nainen on parkkeerannut peltotielle sinisen auton, ja taivaalle muodostuu pilvistä sydän.

Seinäjoki on vakiinnuttanut paikkansa tapahtumien suurkaupunkina. Sen monipuolinen tapahtumakalenteri houkuttelee kaupunkiin joka vuosi satoja tuhansia turisteja kotimaasta ja maailmalta.

Seinäjoen tapahtumakesän tunnetuimmat vetonaulat ovat vuodesta 1979 järjestetty Provinssi ja vuodesta 1985 järjestetty Tangomarkkinat. Viime vuonna pelkästään nämä suurtapahtumat houkuttelivat kaupunkiin 122 000 vierasta.

Seinäjoki on paljon muutakin kuin Provinssi ja Tangomarkkinat

Kun ihmisiä pyydetään nimeämään ensimmäisenä Seinäjoesta mieleen tuleva asia, vastaus on usein Provinssi. Seinäjoki ei kuitenkaan ole pelkkiä festareita, vaan kaupungin elämys- ja tapahtumatarjonta on kokoonsa suhteutettuna poikkeuksellisen monipuolinen.

– Seinäjoki on paljon muutakin kuin Provinssi ja Tangomarkkinat. Meillä riittää tekemistä ja näkemistä kaikille lomalaisille. Esimerkiksi kulttuurista nauttiva matkailija löytää meiltä Alvar Aallon arkkitehtuuria, näyttelyitä, teatteria ja museoita, Visit Seinäjoen Tuula Lahti kertoo.

Aktiiviselle loman viettäjälle Seinäjoki tarjoaa penkkiurheilua yli 60 aktiivisen urheiluseuran voimin ja ulkoliikuntaa aina wakeboardingista koko perheen rennompiin retkiin.

Reippailun jälkeen matkailijoiden vatsat täyttyvät paikallisten ravintolayrittäjien intohimolla valmistamilla makumuistoilla. Ostoskassiin löytöjä takaavat Seinäjoen uniikit putiikit.

Seinäjoki lupaa tehdä lomailijan elämästä elämyksen

– Jokaisen on koettava tapahtumarikas Seinäjoki omalla tyylillään. Meillä on tahtotilaa tehdä lomailijan elämästä elämys – tahtoipa hän rokata villisti festareilla, ihailla Aallon arkkitehtuuria, riehaantua penkkiurheilun huumasta tai latautua keskellä avaraa luontoa, Tuula Lahti kiteyttää.

Seinäjoen parhaat elämykset on koottu yhteen Visit Seinäjoen sivuille: www.visitseinajoki.fi.