Seinäjoki on ehdokkaana Urheilugaalassa

Isä ja kaksi lasta peuhaavat uimahallissa.
Seinäjoen kaupunki kisaa Suomen liikkuvin kunta -tittelistä.

Onko Seinäjoen kaupunki Suomen liikkuvin kunta? Se selviää Urheilugaalassa Hartwall Arenalla Helsingissä tammikuussa 2022. Seinäjoen lisäksi tittelistä kisaavat Janakkala ja Joroinen.

– Pääsy kolmen kärkeen on Seinäjoen liikuntapalveluille, kaupungin seuroille ja järjestöille sekä urheilu- ja liikuntaväelle erittäin iso asia ja kova saavutus. Seinäjoki on ollut mukana aiemminkin, mutta mitalikandidaatiksi pääsy on nyt ensimmäinen kerta. Iso kiitos kuuluu omalle henkilökunnalle sekä kaikille Seinäjoen liikuntaihmisille, liikuntatoimenjohtaja Jari Mäkelä toteaa.

Tänä vuonna kilpailun teema on kestävä kehitys liikunnallisen elämäntavan vahvistamisessa. Voittajan valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, miten kunta edistää kuntalaisten monipuolista liikkumista ja vahvistaa ekologista, sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä. Kilpailussa huomioidaan myös monialainen ja kuntien välinen yhteistyö kuntalaisten liikkumisen lisääjänä.   

Mäkelän mukaan Seinäjoen tärkein voimavara on yhteistyö, jota tehdään seurojen ja järjestöjen kanssa.

– Ekologinen kestävyys näkyy monipuolisissa liikuntareitistöissä sekä ulkoliikuntapaikoilla. Sosiaalinen kestävyys tarkoittaa meille yhteisöllisyyttä ja tasavertaisuutta: kaikilla on mahdollisuus liikkua kaupungissa ja kaupungin liikuntapaikoilla. Panostukset liikuntaan ja liikuntapaikkoihin vähentävät terveyskuluja.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailu on yksi Urheilugaalan palkintoluokista ja sen järjestää Kuntaliitto yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Yle lähettää Urheilugaalan suorana 13.1.2022.

Suomen liikkuvin kunta -palkintoraadissa on 300 aktiivista liikunnan ammattilaista sekä järjestöihmistä.

Nyt jännätään, pokkaako Seinäjoki himoitun Uno-pokaalin! Peukut pystyyn Seinäjoelle!

Katso Seinäjoen esittelyvideo https://youtu.be/7lSHyAdlMiE

Lisätiedot:
liikuntatoimenjohtaja Jari Mäkelä, 050 556 6187