Seinäjoen Tangomarkkinat koordinoi Keskustorin tapahtumatoimintaa vuonna 2024

Seinäjoen kaupunki ja Seinäjoen Tangomarkkinat oy ovat solmineet vuodelle 2024 yhteistyösopimuksen Keskustorin tapahtumatoiminnan koordinoinnista. Sopimus ei pidä sisällään tapahtumatuotantoa. Into Seinäjoki oy vastaa edellisvuosien tapaan torin myyntitoiminnasta.

Seinäjoen Tangomarkkinat ylläpitää Keskustorin ja toripaviljongin varauskalenteria ja opastaa paviljongin tekniikan käytössä. Tapahtumanjärjestäjät hoitavat tekniikan itse tapahtuman aikana. Toripaviljongin tekniikka palvelee pieniä esiintymistilaisuuksia kuten puheita ja pieniä musiikkiesityksiä. Mikäli järjestäjällä on tarve vaativammalle äänentoistolle, se on hankittava omakustanteisesti ulkopuoliselta palveluntuottajalta.

Toripaviljongin käytöstä ei peritä käyttömaksua, mikäli kyseessä on maksuton tapahtuma. Pääsymaksullisten tapahtumien järjestäjiltä paviljongin käytöstä peritään 200 € vuorokausikohtainen käyttömaksu.

Lisätietoja tapahtuman järjestämisestä Keskustorilla ja toripaviljongin varaamisesta löytyy osoitteesta www.seinajoki.fi/keskustori.

Vuonna 2023 Keskustorilla järjestettiin yli 50 tapahtumaa

Selmu ry:n hallinnoima kulttuurityöpaja Preppaamo on luotsannut Keskustorin tapahtumatoimintaa vuosina 2021–2023.

Preppaamon keräämien tietojen mukaan vuonna 2023 torilla järjestettiin 56 tapahtumaa ja kävijöitä torin tapahtumissa oli 7000. Luku perustuu torin tapahtumajärjestäjien omaan arvioon tapahtumien kävijämääristä.

Taikuri esiintyy toripaviljongin lavalla
Kuva Toripaviljongin avajaisista 2022, kuvaaja Kari Kapela

Keskustorin myyntipaikkojen haku käynnissä 28.1. saakka

Torin myyntipaikkojen haku on avoinna 28.1.2024 saakka. Lisätietoja ja linkki hakemukseen löytyy Into Seinäjoen sivuilta https://tapahtumat.intoseinajoki.fi/keskustori2024. Into Seinäjoki ilmoittaa valintapäätöksistä hakijoille tammikuun loppuun mennessä.