Seinäjoen taidehallin PatsasPyöräily uudistuu

Seinäjoen taidehalli uudistaa tänä kesänä PatsasPyöräily-reitin. Jo viidettä kesää järjestettävä PatsasPyöräily on opastettu kierros Seinäjoen julkiseen taiteeseen. Uudella reitillä pysähdytään sellaisten teosten luona, joita ei ole ollut aikaisempina kesinä mukana. Uusien teosten lisäksi reitillä nähdään viime kesältä tutut teokset: Vesa-Pekka Rannikon Vahdit ja Olavi Lanun Kivikosta. PatsasPyöräily alkaa taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan pihasta. Reitti kulkee Itikanmäeltä kohti Pruukinrannan asuinaluetta, ja palaa Törnävän kautta takaisin keskustaan. Kierros päättyy Keskustorille.

PatsasPyöräily on oiva tapa tutustua Seinäjokeen pyörän selästä käsin. Kierros sopii sekä paikallisille että kauempaa tuleville. Myös lapset voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa. Pyöräilyreitin pituus on n. 10 km. Pyöräilytahti on rauhallinen, ja matkan varrella pysähdytään teosten äärellä. Taidehalli suosittelee osallistujille pyöräilykypärän käyttämistä. PatsasPyöräilyn oppaana toimii taidekasvattaja Minna Peltoniemi.

PatsasPyöräilyt järjestetään tiistaina 20.6. ja 4.7. klo 18. Kierroksen kesto on n. 1,5-2 tuntia riippuen yhdessä sovitusta pyöräilytahdista. Ennakkoilmoittautuminen NetTicket-verkkokaupassa.

PatsasPyöräily alkaa taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan pääovelta. Kuva: Elina Teitti.

Peltoniemi Minna

taidekasvattaja , Kulttuuripalvelut