Seinäjoen taidehallin Patsaspyöräily tuo julkista taidetta tutuksi

Seinäjoen taidehalli järjestää ohjattuja Patsaspyöräilyitä jo kolmatta kesää. Patsaspyöräily on ohjattu kierros, jolla tutustutaan Seinäjoen julkiseen taiteeseen pyöräillen ja nauttien kauniista maisemasta. Ohjatulla kierroksella pyöräillään Kalevan Navetalta Törnävälle ja sieltä keskustaan. Matkan pituus on n. 8 kilometriä. Kierroksen varrella pysähdytään julkisten taideteosten äärelle. Reitti on suunniteltu niin, että sen varrella on sekä uusia teoksia että vanhempia ja monelle tutumpia veistoksia ja patsaita.

Seinäjoelle on tullut viime vuosina kiitettävä määrä uutta julkista taidetta, niin veistoksia kuin muraaleita eli seinämaalauksia, Taidehallin taideohjaaja Minna Autio toteaa.

Pyöräilytahti on rauhallinen ja kierros kestää 1-1,5 tuntia osallistujamäärästä sekä yhteisesti sovitusta tahdista riippuen. Patsaspyöräily sopii kaikenikäisille, myös lapsille aikuisen mukana.

– Suosittelemme kaikille pyöräilykypärän käyttöä, Minna Autio muistuttaa.

Avoimet patsaspyöräilykierrokset järjestetään keskiviikkona 9.6. ja torstaina 17.6. klo 17.30 sekä torstaina 22.7. klo 13. Kierrokselle lähdetään taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan pihasta, Lakeuden aamunkoi –sillan puoleisesta päädystä. Kierros päättyy uudelle Keskustorille. Mikäli omaa polkupyörää ei löydy, Kalevan Navetan pihasta voi kätevästi vuokrata käyttöön Easybike-kaupunkipyörän.

Lisätietoa Patsaspyöräilystä löytyy Seinäjoen taidehallin nettisivuilta.