Seinäjoen kirjastojen kesäaukioloissa muutoksia

Seinäjoen kaupungin taloudellinen tilanne on tällä hetkellä erittäin haastava. Kuluvan vuoden talousarviosta haetaan mittavia säästöjä. Kirjastopalvelutkin joutuvat säästämään mm. henkilöstökuluissa. Tämä vaikuttaa kirjastojen kesäajan aukioloihin, kirjastoautojen reitteihin ja kirjastojen palvelutasoon. Toiminta kesäajalla on sopeutettu henkilöstöresurssien mukaan. Aukiolojen supistukset on tehty siten, että haitta kirjaston asiakkaille olisi mahdollisimman vähäinen. Ne kohdistuvat sellaisiin aikoihin, jolloin kirjaston käyttö kävijä- ja lainaustilastojen mukaan on ollut vähäisintä. Pahoittelemme asiakkaillemme koituvaa haittaa.

Apila-kirjasto tulee olemaan suljettuna kesäsunnuntaisin ja juhannuksen aikana. Kesä- ja heinäkuussa perjantai-iltapäivisin klo 15–17 sekä lauantaisin henkilökunta palvelee vain yhdessä palvelupisteessä. Neuvontapisteet ovat suljettuina. Pommarin ja Verstaat palvelut ovat suljettuina. Suosittelemme tietopalvelua, neuvontaa ja opastusta tarvitsevia asiakkaita asioimaan muina aikoina. Lähikirjastoissa Nurmossa, Peräseinäjoella, Ylistarossa ja Kyrkkärillä voi asioida myös sunnuntaisin omatoimiajalla klo 7–21. Omatoimikäyttäjäksi tulee ensin rekisteröityä. Rekisteröityminen onnistuu kaikissa kirjastoissa, myös pääkirjastossa.

Kirjastoautojen liikennöintiin tulee kolmen viikon tauko ajalla 17.6.–7.7.

Nurmon kirjastossa ei ole palveluaikaa tiistaisin ajalla 24.6.–4.8. Peräseinäjoen kirjastossa ei ole palveluaikaa perjantaisin ajalla 24.6.–21.7. Ylistaron kirjastossa ei ole palveluaikaa keskiviikkoisin ajalla 24.6.–4.8. Muina viikonpäivinä lähikirjastot palvelevat normaalein kesäaukioloajoin sekä omatoimiajalla. Kyrkkärin kirjasto on avoinna 8.–28.7. pelkästään omatoimisesti klo 7-21 ja kokonaan kiinni 29.–31.7.

Tarkista kirjastojen aukioloajat täältä: [linkki]