Seinäjoen kaupunki ja kiinteistönomistajat laativat yhdessä vision kaupunkikeskustalle

Seinäjoen ydinkeskustan suurimmat kiinteistönomistajat ovat kokoontuneet kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilän kutsumana ja sopineet yhteistyön tiivistämisestä keskustan kehittämisessä. Yhteisellä agendalla on ennen kaikkea vision päivittäminen, ja tätä työtä varten perustetaan kiinteistötyöryhmä.

– Aion esittää ensi vuoden talousarvioon ydinkeskustavision uusimista. Visiosta rakennetaan sitten selkeä suunnitelma, jota eri osapuolet voivat lähteä yhdessä vaiheittain toteuttamaan, kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä toteaa.  

 -Ydinkeskustan vetovoimaisuuden lisääminen edellyttää kaupallisten ja muiden palvelujen tiivistämistä ja asukkaiden lisäämistä keskustaan. Kokonaisuuteen liittyy oleellisesti pysäköinnin ratkaiseminen. On luotava visio ja mietittävä miten se toteutetaan ja miten siitä viestitään, toimitusjohtaja Mika Katajisto Peab Oy:stä korostaa.

Pysäköinnin kehittäminen voisi tarkoittaa esimerkiksi yhteistä parkkikorttia, joka kävisi kaikille pysäköintialueille keskustassa. Tavoitteena on pysäköinnin helppous, käyttäjäystävällisyys ja kohtuullinen kustannustaso.  

– Yhtenäisellä parkkiratkaisulla Seinäjoesta voisi tulla kilpailukykyisempi myös sijoittumismielessä. Nyt investoinnit karkaavat muualle, jos tänne ei kannata rakentaa, useissa yrityksissä vaikuttava Raimo Sarajärvi toteaa. 

Yhtenäistä pysäköintiratkaisua varten selvitetään esimerkiksi maanalaisen parkkiverkoston tarjoamat mahdollisuudet. Myös kahden torin ongelmaan lähdetään hakemaan ratkaisua, jotta keskustassa niin tapahtumilla kun torimyyntitoiminnallakin olisi parhaat mahdolliset puitteet.

– Erityisen iloinen olen tapaamisen yhteistyön hengestä. Kasvukaupunki ansaitsee arvoisensa ydinkeskustan, Kiiskilä toteaa.

Lisätietoja: Jaakko Kiiskilä, kaupunginjohtaja, puh. 0503403401