Seinäjoen kaupunginkirjaston lukuhaaste 2022

Tähtitaivas ja maapallo, jonka edessä näkyy tummia ihmishahmoja.

Minkälaista on avaruudessa, vankilassa tai tropiikissa? Entä kun ollaan kartanossa, kylmissä oloissa tai konsertissa? Vuoden 2022 lukuhaasteessa tutustutaan erilaisiin paikkoihin, ympäristöihin ja olosuhteisiin.

Tavoitteena on saada haastevihkoon kaikkiaan 25 merkintää kolmestakymmenestä tarjolla olevasta kohdasta. Yhdestä kirjasta saat aina yhden merkinnän. Kaikki kirjallisuuden lajit käyvät, ja kirjoja voi joko lukea tai kuunnella.

Lukuaikaa on koko vuosi 2022. Haastevihkoja saat kaikista kaupunginkirjaston toimipisteistä. Voit tulostaa pdf-muotoisen lukuhaastevihkon myös itse kirjaston nettisivuilta. Vähintään 25 kohtaa suorittaneiden ja vihkon kirjastoon palauttaneiden kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortti.

Haasteeseen sopivia lukuvinkkejä jaetaan Facebookissa Seinäjoen kaupunginkirjaston lukuhaaste -ryhmässä ja Instagramissa kirjaston tilillä @sjkkirjasto. Aihetunniste on #lukuhaaste22_sjkkirjasto. Voit jakaa myös omia lukuvinkkejäsi. Haastekohtiin sopivia kirjoja pidetään esillä pääkirjastossa vaihtuvassa kirjanäyttelyssä. Vinkkejä voit katsoa myös Eepos-verkkokirjastoon tallennetuilta listoilta tai kysyä suoraan henkilökunnalta.

Seinäjoen kaupunginkirjaston ensimmäinen lukuhaaste juhlisti Suomen satavuotista itsenäisyyttä ja sen jälkeen jokaiselle vuodelle on ollut erilainen haaste. Vuoden 2022 haaste on siis kuudes.

Tervetuloa mukaan!