Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajien perinteinen kesäkiertue alkaa

Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat kiertävät tänä kesänä jo 19.6.-7.7.2023. Keikkoja järjestetään tuttuun tapaan mm. kirjastoissa, uimarannalla ja kahviloissa – ympäri kaupungin. Viisihenkinen bändi on harjoitellut ohjelmistonsa taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan Soittotila Kammiossa Lastenkulttuurikeskus Louhimon ohjauksessa. Harjoitusjakso on ollut tiivis, mutta nuoret soittajat ovat olleet innostuneita ja motivoituneita.

Kesäsoittajien kiertue toteutetaan nyt jo kolmattatoista kertaa. Kaikkiin julkisiin konsertteihin on vapaa pääsy, ja ne soveltuvat kaikenikäisille kuuntelijoille. Keikkakiertue toteutuu 19.6−7.7.2023 välisenä aikana. Tämän kesän julkisia kohteita ovat muun muassa kirjastot, Keskustori, kahvilat, kauppakeskukset ja Lasten päivä Kalajärvellä ti 27.6. Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetalla Kesäsoittajat esiintyvät keskiviikkona 5.7. lastenmusiikkiohjelmistolla ja perjantaina 7.7. pop-rock-ohjelmistolla. Kesäsoittajat tekevät myös yksityiskeikkoja lukuisiin palvelukoteihin, Sevas-koteihin ja päiväkoteihin ympäri Seinäjoen. Tavoitteena on viedä livemusiikin ilosanomaa mahdollisimman laajalle kuulijakunnalle. Avaa / lataa tästä kesäsoittajien keikkakalenteri tästä (PDF). Kesäsoittajien omia sosiaalisen median kanavia Facebookissa ja Instagramissa kannattaa seurata, sillä niissä tiedotetaan mahdollisista muutoksista esimerkiksi sateen yllättäessä.

Tänä kesänä bändi on saanut myös uuden graafisen ilmeen ja Kesäsoittajat on helpompi huomata katukuvasta. Keikoista otettuja valokuvia ja videoita saa jakaa sosiaalisessa mediassa ja laittamalla niihin tagin @sjksoi myös Kesäsoittajat pääsevät näkemään sisällön.

Kesäsoittajat soittavat monipuolista pop-, iskelmä- ja rock-musiikkia eri vuosikymmeniltä. Päiväkotien ja palvelutalojen ohjelmistot on koostettu erikseen. Soittajat ovat saaneet myös itse vaikuttaa biisivalintoihin ja tälläkin kertaa musiikki saa tanssijalan vipattamaan, mutta myös herkistää ja vie muistoihin.

Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat-bändissä vuonna 2023 esiintyvät Onni Etholen, Saana Ojanpää, Veeti Tiensivu, Aku Vuorela ja Ukko Vuorela. Kesäsoittajien musiikkiohjauksesta vastaa Timo Luostari ja tuottajana toimii Jenni Packalén.

Kuva: Jenni Packalén