Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajien kesäkiertue oli jälleen onnistunut kokonaisuus

Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajien kesän 2022 kiertue järjestettiin 11.7.-29.7.2022. Kiertue piti sisällään 46 keikkaa ja oli järjestyksessään jo 12. järjestettävä kesäkiertue. Kesäsoittajat kiersivät ympäri Seinäjoen ilahduttaen eri-ikäistä yleisöä. Palaute oli positiivista ja Kesäsoittajia oli jälleen odotettu kovasti. Kesäsoittajien taitotasoa ja esiintymisvarmuutta ihasteltiin heti alusta lähtien. Moniin keikkapaikkoihin olisi saanut mennä heti uudestaankin ja keikkavarauksia saatiinkin jo seuraavalle kesälle.

Kesäsoittajia helli välillä kesäisen kuuma sää ja välillä oikukas sadesää. Keikat saatiin kuitenkin toteutettua suurimmaksi osaksi ulkotiloissa ja sateen alta päästiin sovittuihin sisätiloihin. Keikkapaikkoina oli tuttuun tapaan palvelu- ja päiväkoteja, kahviloita, kirjastoja, kauppakeskuksia, puistoja ja Sevas-kotien piha-alueita. Suurimmat yleisömäärät saavutettiin Keskustorilla, Seinäjoen pääkirjasto Apilan lukuportaikossa ja Ideaparkin Keskusareenalla.

Päiväkodeissa tehtiin lasten kanssa yhteisiä äänenavauksia ja Rölli-peikko nauratti, mutta erilaiset jumppa- ja tanssilaulut olivat kuitenkin suurimpia hittejä. Palvelutaloissa arvostettiin ohjelmiston erilaisuutta ja lauluja olikin valittu eri vuosikymmeniltä ja eri musiikkityyleistä. Pop rock- ohjelmisto oli niin ikään monipuolinen kattaus musiikkia Suomesta ja ulkomailta, rockia, poppia, kantria, gospelia ja iskelmää. Muutamia fanikuviakin otettiin ja nimmareita jaettiin.

Kesäsoittajien ja tuottajan mielestä kiertue oli jälleen monella tapaa onnistunut. Kesätyössä parasta olivat itse soittaminen ja esiintyminen, uusien ystävien saaminen ja positiivisessa sekä innostavassa työilmapiirissä toimiminen. Ja jos se olisi mahdollista, tätä työtä haluaisi jokainen heistä jatkaa, vaikka useampanakin kesänä.

Vuoden 2022 Kesäsoittajat olivat (kuvassa vasemmalta oikealle) Jussi Ojala (laulu, kitara),Aarre Jouppi (laulu, kitara), Roope Kaunisharju (basso), Verneri Korpela (rummut) ja Helena Heinonen (koskettimet, poikkihuilu). Kesäsoittajien musiikkiohjaajana toimi Timo Luostari ja tuottajana ja miksaajana Jenni Packalén.