Seinäjoen kaupungille avustusta öljylämmityksestä luopumiseen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on myöntänyt valtionavustuslain (688/2001) nojalla Seinäjoen kaupungille tukea kaupungin omistamien kiinteistöjen öljylämmityksestä luopumiseen.

ARA myöntää avustusta kuntien omistamien kiinteistöjen öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja sen muuttamiseen muihin lämmitysmuotoihin. Avustusta myönnetään enintään 25 % toteutuneista kuluista. Tuen suuruuteen vaikutti positiivisesti Seinäjoen allekirjoittama Kuntien Energiatehokkuussopimus (KETS).

Seinäjoella tukea haettiin seitsemälle kohteelle. Suurin kohde jolle tukea myönnettiin, on Niemistön koulun alue, johon kuuluu koulun lisäksi myös päiväkoti. Lämmitysjärjestelmän muutosta odottavien kiinteistöjen yhteenlasketut CO2 päästöt ovat 253 t vuodessa ennen lämmitysjärjestelmän muutosta. Öljynkulutus kiinteistöissä on lähes 100 000 litraa vuodessa, joten öljylämmityksen vaihtaminen uusiutuvaan energiaan on iso askel kohti hiilineutraalia Seinäjokea.

Hankkeen toteutusaika on vuoden 2023 syyskuun loppuun mennessä.

Seinäjoki kuuluu lisäksi Hiilineutraalien kuntien (HINKU) verkostoon ja on sitoutunut vähentämään CO2-päästöjään 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Vähennystavoitteisiin pääseminen vaatii toimenpiteitä niin kaupungilta, yrityksiltä kuin asukkailtakin.

Niemistön koulu ja päiväkoti
Kuva: Niemistön koulu ja päiväkoti

Lisätietoja:

Tero Rintakallio, tero.rintakallio@seinajoki.fi

Lisätietoja avustuksesta: Marianne Jauhola, p. 029 525 0819, etunimi.sukunimi@ara.fi