Seinäjoen julkisen taiteen teoksiin voi tutustua omatoimisesti tai opastetuilla kierroksilla kesällä 2024

ihminen ja polkupyörä

Hauska kuvasuunnistus omassa tahdissa

Seinäjoen kulttuuripalvelut järjestää yhdessä Rasti-Jussien ja Luonnosta liikettä -hankkeen kanssa julkisen taiteen kuvasuunnistuskampanjan. Kampanjan aikana voi omassa tahdissa kiertää karttaan merkityt julkisen taiteen teokset ja vastata niistä esitettyihin kysymyksiin. Teokset löytyvät kartan ja kuvavihjeiden perusteella. Teokset sijoittuvat keskustan ja Marttilan alueelle. Kartan voi hakea mukaansa kirjastosta, kaupungintalolta tai Kalevan Navetasta. Kartta löytyy myös Seinäjoen kaupungin verkkosivuilta. Täytetyn kyselyn voi halutessaan palauttaa Kalevan Navetan infoon, josta saa pienen palkinnon. Palkintoja jaetaan 1.5.–31.7.2024 välisenä aikana.

Piirtämällä patsaat tutuksi

Kesällä 2024 Seinäjoen taidehalli järjestää kaksi Patsaskrokii-kierrosta kaupungin keskustassa. Kierroksella piirretään neljä veistosta, jotka sijaitsevat Keskustorin läheisyydessä: Yrittäjä-Jussi, Horsma, Cityhirvi ja Paimentyttö.

Krokii eli croquis-piirustus on luonnosmaista ja nopeaa piirustusta, jossa mallina on tavallisesti ihminen. Patsaskrokii-kierroksella piirretään tuttuja veistoksia eri näkökulmista. Piirtäessä harjaantuvat havainnointikyky sekä silmän ja käden yhteistyö. Samalla tulee tarkasteltua kaupunkiympäristöä uudella tavalla. Kierrokselle osallistuminen ei vaadi aiempaa osaamista piirtämisestä. Voit vain heittäytyä kokeilemaan! Kierros sopii kaiken ikäisille eikä omia välineitä tarvita. Istuimen saa paikanpäältä.

Kierrokset järjestetään 2. ja 16.7. Ennakkoilmoittautuminen NetTicket-verkkokaupassa. Kierroksen kesto on noin tunti. Hinta 10 euroa. Max 10 hlöä / ryhmä. Säävaraus.

Suosittu patsaspyöräily jatkuu uudistetulla reitillä

Jo aiemmilta vuosilta tuttu PatsasPyöräily on opastettu kierros Seinäjoen julkiseen taiteeseen.  Kierroksella tutustutaan valikoituihin julkisen taiteen teoksiin. Pyöräilytahti on rauhallinen ja sopii kaikenikäisille, myös lapsille aikuisen seurassa. Reitin varrella pysähdytään julkisen taiteen teosten äärelle.

Kierros alkaa taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan pihasta. Reitti kulkee joen vartta pitkin Uimahalli-Urheilutalolle, josta jatketaan Myllysaarenpuiston kautta Pruukinrannan asuinalueelle. Pruukinrannasta palataan Törnävän kautta takaisin keskustaan. PatsasPyöräily päättyy keskustaan Keskustorille. Kierroksen pituus on n. 10 kilometriä.

Kesän 2024 PatsasPyöräilyt järjestetään ti 13.6. ja pe 2.8. klo 18 alkaen. Kierros kestää n. 2 tuntia. Lipun hinta on 10 €/aikunen. Alle 18-vuotiaille kierros on maksuton. Varaa paikkasi etukäteen NetTicket-verkkokaupasta.

Lisätietoa:

Alkio Elina

julkisen taiteen koordinaattori , Taidehalli