Seinäjoen johto vieraili Oulussa

Ryhmä ihmisiä useassa rivissä ison hirsirakennuksen portailla.

Seinäjoen kaupunginhallitus ja johtoryhmä vierailivat Oulussa 22.-23.8.

Maanantaina ohjelmassa oli tapaaminen Oulun johdon kanssa ja vierailu BusinessOulussa, jossa kuultiin Oulun innovaatioallianssista, kansainvälistymistavoitteista, matkailun kehittämisestä sekä ICT-sektorin merkityksestä kaupungin ja alueen kehitykselle globaalissa markkinassa.

Tiistaina vuorossa olivat vierailut Oulun yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa sekä tutustuminen Tulevaisuuden sairaala -projektiin, Oulu Health Labs’iin ja Oulu Health -ekosysteemiin.

-Oulun uusi nousu ja ICT-alan elpyminen on malliesimerkki, mitä kaupungin, oppilaitosten, sairaanhoitopiirin ja yrittäjien yhteistyöllä saadaan aikaan. Meillä Seinäjoella yrittäjyys ei ole ainoastaan elinkeino vaan myös asenne. Samaa henkeä on Oulun tekemisessä. Seinäjoelle tuomme lisää tahdonvoimaa jatkaa määrätietoista työtä uuden kaupunkistrategian tavoitteiden saavuttamiseksi, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Paula Risikko.

-Oulun ja Seinäjoen kehityksessä on paljon samankaltaisuutta. Oulu porskuttaa hienosti ja erityisesti ilahduin heidän terävästä ja erottuvasta kaupunkistrategiastaan, jossa menestystä haetaan kulttuurin kokonaismuutoksella. Oulun panostus Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026 on ihailtavaa, toteaa kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.