Seinäjoella kuvattu Perhoset-elokuva ensi-iltaan 27. syyskuuta

Nuori nainen laukku olallaan ja liiviin pukeutunut mies hiekkatiellä viljapeltojen keskellä.
Seinäjoella viime kesänä kuvattu Perhoset-elokuva on ensi-illassa elokuvateatterissa perjantaina 27. syyskuuta. Seinäjoen kaupunki on elokuvan yhteistyökumppani.

Komedian pääosia näyttelevät Aksa Korttila ja Jani Volanen. Merkittävissä rooleissa esiintyvät myös Leea Klemola ja Alex Anton. Lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Aleksi Holkko, Katja Küttner, Miro Lopperi, Jarkko Pajunen ja Eeva Soivio.

Perhoset-elokuvan on käsikirjoittanut Anna Brotkin. Brotkin on huippusuositun kolme kautta jatkuneen Aikuiset-sarjan Venla-palkittu käsikirjoittaja. Perhoseton hänen esikoispitkä elokuvansa. Elokuvan on ohjannut Jenni Toivoniemi, joka on aikaisemmin ohjannut mm. elokuvan Seurapeli ja Sundancessa palkitun lyhytelokuvan Treffit. Toivoniemi on myös käsikirjoittanut niin elokuvia (mm. Tottumiskysymys ja Sihja–kapinaa ilmassa) kuin sarjojakin (mm. Paras vuosi ikinä).

Isä ja tytär kohtaavat Seinäjoella

Perhoset on moderni ja äkkiväärä komedia aikuisuutta etsivästä tyttärestä (Korttila) ja sitä viimeiseen asti välttelevästä isästä (Volanen). Kun äkkipikaisen elinkeinoministerin (Klemola) maakuntamatka ei mene ollenkaan suunnitelmien mukaan, kohtaavat ministerinavustaja, ylisuorittava milleniaali-tytär Siiri ja tämän yltiöoptimistinen isä Petri yllättäen Seinäjoella. Yhdessä kesäviikonlopussa hommat lähtevät lapasesta. Lopulta kulissit kaatuvat tangon soidessa keskiyön auringossa.

Elokuvan tuottaja on Miia Haavisto (mm. elokuvat Huonot naiset, Lost Boys, Eden, Tuntematon sotilas ja Miami sekä Transport-sarja).

Elokuvan teaser