Pyöräilyreittejä Etelä-Pohjanmaalla

Kuvassa kaksi pyöräilijää kuntoradalla. Taustalla reittiopasteita ja metsää.

Etelä-Pohjanmaata ei ehkä ensimmäisenä kuvitella pyöräilymaakunnaksi, mutta se on juuri sitä mitä suurimmassa määrin. Maakuntamme on vanhaa merenpohjaa ja siksi tavattoman tasainen suurimmassa osassa aluetta. Laajat peltoaukeat tuovat tunteen, että taivas on korkealla ja kohottaa sinut toisiin sfääreihin. Täältä on siis helppo aloittaa pyöräilyharrastus tai jatkaa sitä tutustuen uusiin maisemiin ja kohteisiin.

Kuvituskuva missä logo: Pyöräilyreittejä Etelä-Pohjanmaalla teksti ympyrässä ja keskellä polkupyörä

Visit Lekeuden sivulta löydät koko Etelä-Pohjanmaan alueemme pyöräreitit kätevästi samasta paikasta sekä ladattavan esitteen.
Pyöräily – Visit Lakeus

Etelä-Pohjanmaan pyöräilyreittien suunnitteluhanke järjesti viisi työpajaa ympäri maakuntaa, joiden annista valikoitui 14 reittiä. Valikoimassa on mukana lyhyitä reittejä sekä pidempiä reittejä, joiden varrella voi vaikka yöpyä. Reitit sopivat kaikentasoisille pyöräilijöille. Ne kulkevat pääsääntöisesti kevyenliikenteen väyliä ja yleisiä teitä, joten niillä ajaminen ei vaadi esimerkiksi maastopyörää. Reiteillä voi olla myös päällystämättömiä osuuksia.

Reitit löytyvät myös outdooractive.com/fi mistä löydät reittien tarkemmat tiedot ja voit ladata karttoja eri tiedostomuodoissa (esim. GPX).

Karttoja on jaossa maakunnan kirjastoissa ja liikuntatoimistolla.

Visit Lakeus
Etelä-Pohjanmaan pyöräilyreittien suunnitteluhanke
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin