Puhtaan liikunnan puolesta -sitoumus

Seinäjoen kaupungissa treenataan puhtaasti ja tuetaan terveyttä edistävää liikuntaa.

Seinäjoki on 1.6.2020 alkaen allekirjoittanut A-klinikkasäätiön Dopinglinkin sitoumuksen puhtaan liikunnan puolesta. Toimintamallissa sitoudutaan puuttumaan dopingkäyttöön sekä edistämään liikunnan ja urheilun harrastamista puhtain menetelmin.

  • Seinäjoen kaupungin liikuntatoimi tukee liikunnan ammattilaisten johdolla terveitä elämäntapoja, johon ei kuulu dopingaineiden käyttö. Meille on Dopinglinkissä tärkeä tavoite lisätä väestön tietoisuutta kuntodopingin aiheuttamista haitoista ja yhteistyö kuntien kanssa on ensiarvoista. Toivotamme Seinäjoen lämpimästi tervetulleeksi mukaan yhteistyöhön, toteaa kehittämissuunnittelija ja Puhtaan liikunnan puolesta -lähettiläs Mikko Lemettilä Dopinglinkistä.

Terveyttä edistävän liikunnan tukemisen merkiksi Seinäjoen kaupungin liikuntapaikoille luovutetaan Puhtaan liikunnan puolesta -sertifikaatit. Kaupungin liikunta-alan henkilöstölle tarjotaan lisäksi vapaa pääsy Dopinglinkin ylläpitämään koulutukseen, joka koskee kuntodopingaineita, dopingkäytön haittoja sekä käyttäjän tunnistamista ja avun piiriin ohjaamista.

Puhtaan liikunnan puolesta -toiminta on kaikille suomalaisille liikunta-alan toimijoille tarkoitettu maksuton toimintamalli. Toimintaan ovat aiemmin sitoutuneet 26 Suomen kuntaa, muun muassa Helsingin, Jyväskylän, Lappeenrannan, Oulun ja Vantaan kaupungit. Rahoittajina toimivat opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Kuvassa Puhtaan liikunnan puolesta logo

Lisätietoja

Anne Kotila
Liikuntatoimenjohtaja
Seinäjoen kaupunki
anne.kotila@seinajoki.fi

Mikko Lemettilä
Kehittämissuunnittelija
Dopinglinkki
mikko.lemettila@a.klinikka.fi