Poikkeusjärjestelyt kansalaisopiston kurssitoiminnassa 2022

Tämä tiedote on päivitetty 4.2.2022

Seinäjoen kansalaisopiston kurssitoiminta ja kevätlukukausi alkaa aiemmin ilmoitetun mukaisesti viikolla 3, alkaen 17.1.
Aikuisten liikunta-, jooga- ja tanssikurssit ovat tauolla 6.2. saakka ja käynnistyvät aiemmasta tiedosta poiketen viikolla 6 (7.2. alkaen).
Lasten ja nuorten (alle 18-vuotiaiden) liikunta- ja tanssikurssit käynnistyvät aikaisemmin ilmoitetun mukaisesti maanantaina 17.1.

Lähiopetuksen järjestämisessä ja oppilaitosten muussa toiminnassa tulee huomioida tartuntatautilain 58 c §:n hygienia- ja väljyyssäännökset sekä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 22.12.2021 päivittämä suositus oppilaitoksille koronavirusepidemian aikana.

Opetuksen alkamisen siirtymisestä tiedotetaan verkkosivuillamme, ilmoittautumissivustolla, sosiaalisessa mediassa sekä Seinäjoen Sanomien ilmoituksessa.

Muista ohjeet koronan leviämisen hillitsemiseksi
– Tule paikalle vain terveenä
– Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta
– Pidä turvaväli
– Suosittelemme kasvomaskin käyttöä

Alla yksityiskohtaisemmat toimintaohjeet.

Tätä tiedotetta päivitetään uusien linjauksien mukaisesti. Seuraathan tiedotustamme tässä päivittyvässä tiedotteessa, sosiaalisen median kanavillamme sekä Seinäjoen Sanomien lehti-ilmoituksessa.

Asianmukaisia puhdistusvälineitä on saatavilla opetuksen aikana. Huolehdithan kursseille tullessa omasta hygieniasta ja varauduthan myös yhteiskäytössä olevien välineiden puhdistukseen kurssipaikalla.

Toivomme myös jokaisen kurssilaisen ottavan huomioon toimenpiteet koronan leviämisen estämiseksi.

  • Kun tulet kurssipaikalle, pese ensisijaisesti kätesi saippualla ja vedellä, jos käsipesumahdollisuutta ei ole, käytä käsidesiä. Pesethän kätesi aina ulkoa sisälle tultaessa, ennen ja jälkeen kurssin, wc-käynnin yhteydessä tai kun olet yskinyt ja niistänyt. Käytä käsien kuivaamiseen paperiliinoja. Vältä kasvojen koskettelua.
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja heitä se heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suu kyynärtaipeella. Pese kädet tämän jälkeen.
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Turhia lähikontakteja tulee välttää.
  • Tulethan paikalle vasta silloin kun opetus on alkamassa.
  • Koronatilanteen aikana vältetään turhaa oleskelua Kansalaiskampuksen ja muiden toimipaikkojen tiloissa. Vältä esimerkiksi liikuntapaikkojen pukutilojen ahdasta käyttöä, pue liikuntavarusteet mahdollisuuksien mukaan jo kotona valmiiksi.
  • Opetuksessa suosi omia välineitä (mm. sakset, siveltimet, jumppavälineet) tartuntojen välttämiseksi. Poikkeuksena pienten bändit, joissa oppilailla ei välttämättä ole omia soittimia. Poikkeuksena myös kuvataidekoulun vuosikurssit, joissa välineet ovat yhteiskäytössä (mm. sakset, siveltimet). Jos yhteisiä välineitä käytetään, on jokaisen vastuulla puhdistaa yhteiset, käytetyt työvälineet. Myös koulujen, päiväkotien ym. tiloissa mahdollisesti käytettävät välineet tulee puhdistaa erittäin huolellisesti käytön jälkeen.
  • Opettaja huolehtii, että opetuksessa käytetyt yhteiset välineet ja kosketuspinnat pyyhitään jokaisen oppilaan ja ryhmän jälkeen.
  • Tule tunneille terveenä ja oireettomana. Oireisena ja kipeänä ei saa tulla opetukseen. Opettajalla on oikeus käännyttää oireinen tai sairas osallistuja ovelta. Jos sinulla on varmistettu koronavirustauti, toimi THL: antamien ohjeiden mukaan.
  • Mikäli olet käynyt kursseillamme ja sinulla todetaan koronavirustartunta, noudata THL:n antamia ohjeita.
  • Riskiryhmäläisen kannattaa harkita osallistumista kurssille. Riskiryhmään kuuluvien on erityisen tärkeää huolehtia rokotesuojasta.