Paukanevan luontopolun esteettömän reitin uusimistyöt jatkuvat

Ilmakuvassa merkitty reitti missä Paukanevan esteettömän lankongin uusitaan vuonna 2023.

Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelut aloittivat Paukanevalla valtatie 18 parkkialueelta lähtevän esteettömän reittiosuuden (punaisten nuolien välissä, n. 750m) uusimisen viikolla 10/2023. Työtä tehdään erissä kelit ja ympäristö huomioiden, joten joitakin työosuuksia sijoittuu vielä kesän ajalle. Työvaiheista tiedotetaan kyltein reitin jokaisella lähtöpaikalla ja kaupungin nettisivuilla.

Työ alkoi materiaalin siirrolla reitin varrelle moottorikelkalla ja mönkijällä viikosta 10 alkaen. Alueelle ei saa mennä moottoriajoneuvolla ilman erillistä Seinäjoen kaupungin, Metsähallituksen ja maanomistajien antamaa lupaa.

Esteettömän lankongin uusiminen tapahtuu kelien mahdollistaessa, alustavasti huhtikuusta alkaen. Esteettömän lankongin uusimisen aikana esteetön kulku ei onnistu. Muulla tavalla kulku reitillä meneillään olevan työalueen ohi järjestetään viereen laitettavan siirrettävän pitkospuuväylän kautta. Tiedotamme uudelleen heti, kun esteetön lankonki on uusittu ja käytettävissä käyttötarkoituksen mukaisesti.

Lankongin uusiminen on osoittautunut astetta isommaksi urakaksi ja joudumme pidentämään urakka-aikataulua, että lomat ja muut työtehtävät pystytään hoitamaan välissä. Myös ötökät alkavat kohta olla riesana. Viivästykseen vaikuttaa myös se että varsinainen uusimistyö päästiin aloittamaan reipas kuukausi suunniteltua myöhemmin roudan takia.

Tehtynä on noin 300 metriä uutta lankongia. Työt jatkuvat näköalatasanteen risteykseen saakka syksykaudella 2023. Näköalatasanteen alue ja viimeistelyt tehdään vuoden 2024 puolella. Työ valmistuu kokonaisuudessa kesällä 2024.

Kesän aikana töiden ollessa tauolla reitillä pääsee liikkumaan mutta täysin esteetön reitti ei silloin ole.

Tarkemmin tietoa Paukanevan alueesta:  https://www.luontoon.fi/paukaneva

Seinäjoen kaupunki Liikuntapalvelut, Metsähallitus

Kuvassa korjatuuan esteetöntä lankongia. Työ on kuvan puolivälissä. Ympärillä lankkuja ja metsää.
Kuvassa esteettömän lankongi. TAustalla metsää, puurakennus sekä lankkukasoja lankongin vieressä.
Kuvassa juuri uusittu esteetön lankongi. Ympärillä metsää.