Palveluasumisen yksiköissä tutustutaan sirkustaiteeseen

Kolme hymyilevää ihmistä kokeilee sirkusvälineitä

Kuva: Rene Luhtala

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen Seinäjoen alueen ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä aloitetaan toukokuussa aluetaiteilijakokonaisuus, joka kestää kuluvan vuoden loppuun saakka. Tänä vuonna aluetaiteilijana toimii seinäjokinen Sirkus Muudi. ”Olemme innoissamme yhteistyöstä ja siitä, että saamme jakaa sirkuksen iloa ikäihmisille”, kertoo sirkusohjaaja Riina Tarhanen Sirkus Muudista. Kussakin ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikössä vieraillaan kokonaisuuden aikana kahdeksan kertaa.

”Sosiaalinen sirkus vahvistaa osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksia ja tuo mukanaan iloa ja yllätyksiä tavanomaiseen arkeen. Hyvän mielen harjoitukset myös herättelevät luovuutta ja tukevat toimintakykyä. Luova liike mahdollistaa uusien taitojen oppimisen aivan huomaamatta”, kertoo kulttuuriohjaaja Jenni Timonen Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluista.

Aluetaiteilijatoiminta on osa Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ja Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden välistä yhdyspintasopimusta.

Sirkus Muudi tarjoaa sirkuksen, parkourin ja tankotanssin harrastustoimintaa Seinäjoella kaiken ikäisille. Harrastustoiminnan lisäksi Sirkus Muudi toteuttaa erilaisia näytöksiä, tapahtumia ja ohjelmapalveluita. Sirkus Muudi on mukana myös Seinäjoen kaupungin ja Ilmajoen kunnan Harrastamisen Suomen malli -toiminnassa, sekä Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatuksen taidetoiminta Taiturissa.

Lisätietoa:

Buckman Laura

ts. ikääntyvien kulttuuritoiminnan koordinaattori , Kulttuuripalvelut