Osallistu kirjaston lukuhaasteeseen

Kahdessa rivissä kirjoja, joiden kansissa on ihmisten kuvia.

Seinäjoen kaupunginkirjasto haastaa kaikkia kiinnostuneita tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja hahmoihin lukemalla tai kuuntelemalla. Tavoitteena on lukea kirja 25 kohtaan kolmestakymmenestä tarjolla olevasta vaihtoehdosta. Kirjasto haastaa lukemaan kirjoja, joiden henkilöhahmoihin kuuluu esimerkiksi työtön, suurkaupunkilainen, seikkailija tai vallankäyttäjä. Myös taruolennoilla on oma kohtansa. Lukemalla erilaisissa tilanteissa olevista ihmisistä oma näkökulmakin laajenee. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuosi 2021.

Haastevihkon voi hakea kaupunginkirjaston toimipisteistä. Vihkon voi myös tulostaa itse kirjaston nettisivuilta. Haasteen suorittaneiden kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortti. Vinkkejä haastekohtiin sopivista kirjoista jaetaan verkkokirjastossa ja kirjaston somessa koko vuoden ajan. Haasteella on oma Facebook-ryhmä, jossa myös haasteen suorittajat voivat antaa lukuvinkkejä. Niitä voi antaa myös muualla somessa aihetunnisteella #lukuhaaste21_sjkkirjasto.

Tämän vuoden haasteessa tehtiin aikamatkoja eri aikakausiin. Yhden haastekohdan sai suoritettua lukemalla esimerkiksi 1960-luvulla kirjoitetun tai sille ajalle sijoittuvan teoksen. Tiettyihin vuosiin sijoittuvien haastekohtien lisäksi saattoi lukea esimerkiksi kirjan, joka sijoittuu opiskeluaikaan, talveen tai lama-aikaan. 28.12.2020 mennessä haastevihkoja on palautunut jo parisenkymmentä. Lisäksi Facebook-ryhmässä haasteen on suoritetuksi ilmoittanut tusinan verran osallistujia. Viimeistään 7.1.2021 kirjastoon palautuneet vihkot, joissa on 25 kohtaa suoritettu, osallistuvat kirjakaupan lahjakortin arvontaan.