Opiskelijan Seinäjoki Tik Tokissa ja Instagramissa

kaksi haalariasuita opiskelijaa potkaisevat ilmaan.n

Mitä Seinäjoki tarjoaa opiskelijalle? Tähän kysymykseen etsitään vastauksia, kun Seinäjoen kaupungin, Into Seinäjoen, Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja opiskelijakunta Samon, Sedun, Seinäjoen Yliopistokeskuksen ja Sevaksen yhteisesti perustamat Opiskelijan Seinäjoki -tilit avautuvat Tik Tokissa ja Instagramissa. Tavoitteena on kertoa opiskelijan näkökulmasta Seinäjoen mahdollisuuksista niin kaupunkiin, koulutukseen kuin asumiseen liittyen.

Seinäjoen kaupungin markkinointipäällikkö Anu Männikön ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun viestintä- ja markkinointipäällikkö Outi Kemppaisen mukaan yhteiset sometilit ovat luonteva jatko eri toimijoiden yhteistyölle.

– Uusien opiskelijoiden rekrytoimiseksi yhteistyö on tärkeää niin kaupungin ja harrastustoimijoiden kuin myös oppilaitosten ja asumiseen liittyvien palvelujen kanssa. Opiskelijat tekevät usein opintojen aikana osa-aikaisesti töitä, projektitöitä tai harjoitteluja alueen eri organisaatioihin, tuoden samalla tuoreita ajatuksia ja osaamista näiden organisaatioiden toimintoihin. Opiskelijat ovat todella tärkeitä kaupungille, sillä esimerkiksi SeAMKista valmistuneista noin 60 % jää alueelle töihin, kertoo Kemppainen.

Opiskelukaupunkiin liittyvät toimenpiteet näkyvät myös Seinäjoen kaupungin strategiassa. Seinäjoki haluaa kehittyä opiskelukaupunkina järjestämällä täällä opiskeleville nuorille vapaa-ajantoiminnan mahdollisuuksia, huolehtimalla laadukkaasta opiskelija-asumisesta sekä tekemällä jatkuvaa yhteistyötä opiskelijajärjestöjen sekä koulutusten järjestäjien kanssa.

– Meillä kaikilla on yhteinen tavoite nostaa Seinäjoen profiilia opiskelukaupunkina ja tehdä Seinäjoesta houkuttelevampi uusien opiskelijoiden silmissä. Näillä kanavilla ja mielenkiintoisilla sisällöillä saamme toivottavasti nuoret kiinnostumaan kaupungista, Männikkö kertoo.

Tilit löytyvät Tik Tokista ja Instagramista nimellä Opiskelijan Seinäjoki. Tervetuloa seuraajaksi!