Nurmon kirjasto avataan 6.4.

Kaksikerroksinen, ruskeatiilinen talo, jonka edessä on lehdettömiä puita.

Nurmo-talon remontti ja Nurmon kirjaston muutto ovat edenneet niin pitkälle, että Nurmon kirjasto päästään avaamaan uusissa tiloissa keskiviikkona 6.4. klo 12. Kirjasto avataan vielä joiltain osin keskeneräisenä, koska esimerkiksi uusia kalusteita ja laitteita vielä puuttuu. Kirjasto halutaan kuitenkin avata, jotta asiakkaat pystyvät jälleen käyttämään kirjastopalveluita. Kirjaston aineistot ovat käytettävissä, lainaaminen ja palauttaminen onnistuu, lehtisali on auki ja tietokoneet ovat toimintakunnossa.

Nurmo-talolle on tehty perusteellinen remontti, jotta kirjasto on saanut uudet ja ajantasaiset tilat. Nurmon kirjasto suljettiin marraskuun lopussa aineiston pakkaamista varten. Olemassa olevat hyllyt lyhennettiin ja niitä käytetään näin uudelleen. Aineisto on siirretty uusiin tiloihin alkuvuoden aikana.

Kiintokalusteiden ja hissin toimituksissa oli viiveitä, ja viimeisiä remonttitöitä on tehty maaliskuun aikana, kertoo rakennusteknisten töiden valvoja Jarmo Rajala Seinäjoen kaupungilta.

Nurmon kirjaston uusissa tiloissa on paljon uusia palveluja. Pelihuoneita ja opiskelutiloja pystyy jo käyttämään, mutta käsityöhuone ja kokoustilat otetaan käyttöön sitten kun kalusteet ja laitteet ovat saapuneet. Käsityöhuoneeseen tulee mm. ompelukoneita ja saumuri. Kaikissa kokoustiloissa on nykyaikaista kokoustekniikkaa.

Kirjaston suunnittelussa on otettu huomioon kaikenikäiset käyttäjät ja luotu viihtyisät, valoisat ja nykyaikaiset tilat, sanoo suunnittelusta vastannut Seinäjoen kaupungin suunnittelupäällikkö, arkkitehti Jaakko Peltonen.

Nurmon kirjastossa pystyy jatkossa asioimaan myös omatoimisesti. Omatoimikirjasto otetaan käyttöön ja omatoimisopimuksia ruvetaan tekemään maanantaista 25.4. lähtien. Henkilökunta on paikalla asiakaspalveluaikaan kuten tähänkin asti, mutta omatoimi laajentaa aukioloaikaa niin, että kirjastoa voi käyttää joka päivä klo 7-21 välillä. Omatoimikäyttöä varten tarvitaan kirjastokortti, tunnusluku sekä kirjastossa allekirjoitettu omatoimisopimus.

Lisätietoja
kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio, p. 044 754 1621 kirsti.lansikallio@seinajoki.fi
lähipalvelujohtaja Mia Penttala-Salli, p. 044 754 1780 mia.penttala-salli@seinajoki.fi