Nuorten kesätyöpaikat Seinäjoen kaupungilla

Horsma-veistos taivasta vasten.

Seinäjoen kaupungin kesätyöt nuoriso- ja kulttuuripalveluissa sekä varhaiskasvatuksen leikkikenttätoiminnassa ovat haettavissa 3.3. mennessä, puistotoimessa 6.3. mennessä ja liikuntapalveluissa 10.3. mennessä osoitteessa www.kuntarekry.fi. Rekisteröidy ohjelmaan ja jätä hakemuksesi sähköisesti.

Kesätöihin valitaan ensisijaisesti seinäjokisia ja työn alkaessa paikasta riippuen 15 tai 18 vuotta täyttäneitä nuoria. Osaan paikoista voivat päästä myös yli 24-vuotiaat. Töitä on tarjolla mm. rantavalvojana, viheralueiden kunnossapidossa, ajoleikkurin kuljettajana, kesäreportterina, kesäsoittajana tai vaikka ohjaajana leirillä, puistossa tai leikkikentällä. Työn kesto vaihtelee paikasta riippuen kahdesta viikosta koko kesään. Alla tarkemmat kuvaukset haettavana olevista paikoista.

Kuntarekryn sivuilta haettavissa olevat kesätyöpaikat löytyvät seuraavilla työavaimilla:
liikuntapalvelujen kesätyöt: SEI-01-7-24
puistotoimen kesätyöt: SEI-03-10-24, SEI-03-8-24, SEI-03-9-24
nuorisopalvelujen kesätyöt: SEI-01-13-24
kulttuuripalvelujen kesätyöt: SEI-01-11-24, SEI-01-16-24
viestinnän kesätyö: SEI-04-1-24
varhaiskasvatuksen leikkikenttätoiminnan kesätyöt: SEI-01-10-24

Seinäjoen kaupunki on savuton työpaikka.

15–17-vuotiaille suunnatut kesätyöpaikat:

Uimakouluavustaja
2 viikkoa, alku- ja loppukesä. Uimakouluavustajat toimivat uimaopettajan apulaisina, huolehtivat uimakoululaisista Urheilutalon yläaulasta allastiloihin ja takaisin. Auttavat lapsia pukeutumisessa, suihkutiloissa ja altaalla. (SEI-01-7-24)

Puistotoimen kunnossapitotyöt 2 vk
15–17-vuotiaille nuorille (työn alkuun mennessä). Työn kesto on 2 viikkoa, kesä-elokuun aikana, alkaen 10.6.2024. Valinta tapahtuu arvonnan perusteella. Toivomuksen itselle sopivasta jaksosta voi esittää hakemuksessa. Työ on ulkotyötä. Työhön kuuluu viheralueiden kunnossapitotöitä puistotyöntekijän työparina. Edellytämme suomen kielen vähintään tyydyttävää osaamista, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. (SEI-03-10-24)

Ohjaaja Fiilis- ja liikennepuistoon
2 viikkoa, kesä–elokuun aikana. Näissä puistoissa ohjaajat saavat erinomaisen ensimmäisen kesätyökokemuksensa. Toivomme hakijoilta rohkeaa palveluhenkisyyttä, positiivista ja nauravaista asennetta, sekä toiminnallista työotetta. Meillä töitä tehdään hyvällä fiiliksellä säällä kuin säällä, mutta tosissaan. Kun työntekijöillä on hauskaa niin asiakkaatkin viihtyvät. (SEI-01-13-24)

Ohjaaja skeittihallille (2 paikkaa: 1 alku- ja 1 loppukesä)
5 viikkoa, osa-aikatyö 16 h/vko, kesä–elokuun aikana (2 pvä viikossa). Työtehtäviin kuuluu mm. asiakaspalvelua, kohtaamisia nuorten kanssa, kassatyöskentelyä, avustaminen hallin siivoustehtävissä. Skeittihalli tarjoaa eri-ikäisille ja -tasoisille harrastajille vaihtoehtoisia liikuntamahdollisuuksia kuten skeittaaminen, BMX-pyöräily ja scoottaus. Skeittihallin ohjaajalle lajien tuntemus ei ole välttämätöntä. Työssä tärkeää on kiinnostus nuorten kanssa toimimiseen. Hakemamme nuoret ovat sosiaalisia ja työhön tarttuvia. Arvostamme myönteistä ja kannustavaa kasvatuksellista ja vastuullista työotetta. (SEI-01-13-24)

Kesäsoittaja (5 paikkaa: 4 soittajaa, 1 laulaja)
Haetaan 16–22-vuotiaita soittajia sekä laulajaa Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat-bändiin. Kesäsoittajat harjoittelevat ohjelmistonsa Louhimon ohjauksessa Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetalla. Harjoittelujakson jälkeen yhtye esiintyy ympäri Seinäjokea. Yhtyeen mukana kulkee esiintymiset sopinut sekä äänentoistosta vastaava kesäsoittajien tuottaja. Harjoittelujaksolla (viikko 24) työt ovat aikavälillä 8–16 ja esiintymisjaksolla (viikot 25–27) aikavälillä 10–18. Työ kestää 4 viikkoa, 10.6.–7.7.2024. Hakijan tulee olla 16–22-vuotias työn alkaessa. Toivomme hakijan liittävän hakemukseen linkin videomuotoiseen soitto- ja/tai laulunäytteeseen. (SEI-01-11-24)

18–24-vuotiaille suunnatut paikat:

Osaan paikoista mahdollista päästä myös yli 24-vuotiaat

Liikuntapaikkojen kunnossapito- ja hoitotyöt
5–10 viikkoa, alku- ja loppukesä. Kantakaupunki, Nurmo, Peräseinäjoki ja Ylistaro. Kentät ja ulkoliikunta-alueet, mahdollisesti kaksivuorotyö, vaaditaan vähintään B-ajokortti, jonka ajokoe on suoritettu manuaalivaihteisella ajoneuvolla. Valitulta edellytämme säänkestävyyttä, kykyä työskennellä itsenäisesti ja ryhmässä, reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta sekä kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin ja erilaisiin työtehtäviin. (SEI-01-7-24)

Rantavalvoja
4–10 viikkoa, 3.6.–7.7.2024, 8.7.–11.8.2024 tai 3.6.–11.8.2024. Rantavalvojan tehtäviin kuuluu valvoa rannalla turvallisuutta ja järjestystä sekä yleistä siisteyttä. Vaaditaan rantavalvojan pätevyys tai vähintään testiuinnin läpäiseminen. Tutustu ennen hakemista testiuinnin vaatimuksiin, jotka löydät Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sivuilta (www.suh.fi). Valitulta edellytämme suomen kielen taitoa, säänkestävyyttä, reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta, innostunutta palveluasennetta, aktiivisuutta, rohkeutta sekä vastuullisuutta. (SEI-01-7-24)

Uimaopettaja
Alku- ja loppukesä. Vaaditaan uimaopettajan pätevyys. Kesäuimakoulut järjestetään uimahallissa 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille.
Lisätietoja uimaopettajan pätevyysvaatimuksista löydät Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sivuilta (www.suh.fi). (SEI-01-7-24)

Puistotoimen kunnossapitotyöt (toukokuu)
Kevättyöt toukokuussa 6.–31.5.2024, sopii esimerkiksi 18–24-vuotiaille abeille, opiskelijoille, valmistuville ammattikoululaisille ja työttömille nuorille. Työ on ulkotyötä. Työtehtäviin kuuluu pääasiassa kevätsiivousta, eli haravointia ja roskien keräystä puistoissa ja viheralueilla. Tälle työjaksolle valitaan hakemuksen ja mahdollisen haastattelun perusteella. Paikkoja on tarjolla runsaasti.
Edellytämme suomen kielen vähintään tyydyttävää osaamista, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. (SEI-03-10-24)

Puistotoimen kunnossapitotyöt 5 vk
Puistotoimen 5 vk kunnossapitotyöt ajalle 3.6.–5.7.2024 ja 8.7.–9.8.2024. Työ on tarkoitettu työn alkuun mennessä 18 vuotta täyttäneille. Työn kesto 5 viikkoa, valinta tapahtuu arvonnan perusteella. Työ on ulkotyötä. Osa työntekijöistä toimii ruohonleikkaajina, ja osa toimii puistotyöntekijöiden työparina kaupungin viheralueilla, pääasiassa kasvillisuuden hoitotöissä. Edellytämme suomen kielen vähintään tyydyttävää osaamista, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. (SEI-03-10-24)

Puistotyöntekijä (kunnossapito)
Etsimme 18 vuotta täyttäneitä puistotyöntekijöitä viheralueiden kunnossapitotehtäviin kesäkaudeksi, touko-syyskuulle. Työ on pääasiassa kasvillisuuden hoitoa ja viheralueiden puhtaanapitoa, tämän lisäksi mahdollisia muita viheralueiden hoitotöitä. Luemme eduksi koneiden käyttötaidon.
Valinta työpaikkoihin tapahtuu haastattelun perusteella.
Edellytämme suomen kielen vähintään tyydyttävää osaamista, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. (SEI-03-9-24)

Ajoleikkurin kuljettaja (päältä ajettava kone)
Viheralan kunnossapitotyöt puistotoimessa, ajoleikkurin kuljettaja eli isokonekuski vähintään 2-3 kuukauden kesätyöhön. Etsimme Seinäjoen kaupungin viheralueiden ruohonleikkuuseen vähintään 17 vuotta täyttäneitä nuoria, joilla on vähintään B-ajokortti. Nurmikonleikkuu tapahtuu pääosin kaupunkialueella ja liikennealueilla, joten huolellinen työtapa on vaatimuksena. Valinnat tapahtuvat haastattelun perusteella.

Muut edellytykset: suomen kielen taito, työkykyisyys ulkotöihin sekä reipas ja työtä pelkäämätön asenne. Sitoutuminen useammalle kuukaudelle katsotaan eduksi. (SEI-03-8-24)

Kesäsoittaja (4 soittajaa, 1 laulaja)
Haetaan 16–22-vuotiaita soittajia sekä laulajaa Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat-bändiin. Kesäsoittajat harjoittelevat ohjelmistonsa Louhimon ohjauksessa Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetalla. Harjoittelujakson jälkeen yhtye esiintyy ympäri Seinäjokea. Yhtyeen mukana kulkee esiintymiset sopinut sekä äänentoistosta vastaava kesäsoittajien tuottaja. Harjoittelujaksolla (viikko 24) työt ovat aikavälillä 8–16 ja esiintymisjaksolla (viikot 25–27) aikavälillä 10–18. Työ kestää 4 viikkoa, 10.6.–7.7.2024. Hakijan tulee olla 16–22-vuotias työn alkaessa. Toivomme hakijan liittävän hakemukseen linkin videomuotoiseen soitto- ja/tai laulunäytteeseen. (SEI-01-11-24)

Kesäreportteri
Haetaan kesäreportteriksi nuorta, jolla on jo kokemusta viestintätyöstä tai alan opinnot loppusuoralla. Kolmen kuukauden mittaisen kesäpestisi aikana ideoit ja toteutat lyhytvideoita Seinäjoen kaupungin kanaviin. Tehtäviisi kuuluu myös sisällöntuotanto kaupungin viestintäkanaviin. Kirjoitat tiedotteita, ylläpidät verkkosivuja ja olet mukana viestinnän ja markkinoinnin suunnittelussa.

Kesäreportterin työtä tehdään Seinäjoella, joten kaupungin ja sen ilmiöiden ja elämänmenon tuntemuksesta on sinulle etua. Sinulla on ajokortti ja käytössä oma auto. Tehtävä sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputyötä. (SEI-04-1-24)

Kesäkuvataiteilija
Haetaan uransa alussa olevaa kuvataiteilijaa tai ammattiin opiskelevaa taideopiskelijaa tekemään omaa taiteellista työtään. Kesäkuvataiteilija tulee osaksi Seinäjoen taidehallin työyhteisöä taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa. Työ kestää kaksi kuukautta, 8.7.–8.9.2024. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri paikkakunnilta tai kulttuureista tulevia henkilöitä. Hakemuksen voi lähettää myös englanniksi.

Taiteellisen työskentelyn tulee näkyä taide- ja kulttuurikeskuksen asiakkaille sekä kaupunkilaisille jollain tavoin kesän aikana. Haussa määritellään tarkempi teema, johon kesäkuvataiteilijan projektin tulee liittyä. Hakijan tulee esittää hakemuksen yhteydessä alustava projekti-idea tai työsuunnitelma siitä, mitä haluaisi kesäkuvataiteilijana tehdä. Kesäkuvataiteilijalta odotamme itsenäistä ja yleisöystävällistä työotetta ja hyvää yhteistyökykyä. Toivomme, että työskentelyjakson lopuksi kesäkuvataiteilija toteuttaa Kalevan Navetan pedatila Itikassa pop-up näyttelyn, esityksen, video-, keskusteluohjelman tai tapahtuman muutaman päivän mittaisena.

Huom! Tähän työpaikkaan ei ole ikärajoitusta, eikä valinnassa painoteta paikallisia hakijoita. (SEI-01-16-24)

Leikkikenttäohjaaja
Osa-aikatyö 5 h/vrk, 18 vuotta täyttäneille alan opiskelijoille. Voidaan tarvittaessa ottaa myös muutamia alle 18-vuotiaita opiskelijoita. Työtehtäviin kuuluu toiminnan suunnittelua ja toteuttamista 4–10-vuotiaille lapsille. Työssään kaikki ohjaajat ovat vastuussa lasten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Työntekijöiltä edellytetään aktiivisuutta ja vastuullisuutta. Leikkikenttiä on eri puolilla kaupunkia. (SEI-01-10-24)

Vastaava leikkikenttäohjaaja
Osa-aikatyö 6 h/vrk, 18 vuotta täyttäneille alan opiskelijoille. Vastaava leikkikenttäohjaaja toimii yhteyshenkilönä omalla kentällään ja hänellä on päävastuu oman kenttänsä toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta 4–10-vuotiaille lapsille. Työssään kaikki ohjaajat ovat vastuussa lasten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Työntekijöiltä edellytetään aktiivisuutta ja vastuullisuutta. Leikkikenttiä on eri puolilla kaupunkia. (SEI-01-10-24)

Ohjaaja Fiilis- ja liikennepuistoon
4 viikkoa, kesä-elokuun aikana. Näissä puistoissa ohjaajat saavat erinomaisen ensimmäisen kesätyökokemuksen. Toivomme hakijoilta rohkeaa palveluhenkisyyttä, positiivista ja nauravaista asennetta, sekä toiminnallista työotetta. Meillä töitä tehdään hyvällä fiiliksellä säällä kuin säällä, mutta tosissaan. Kun työntekijöillä on hauskaa niin asiakkaatkin viihtyvät. (SEI-01-13-24)

Ohjaaja skeittihallille (1–2 koko kesä)
Työ on osa-aikatyötä, 16 h/vko, kesäkuun alusta koulujen alkuun saakka (2 pvä viikossa). Skeittihalli tarjoaa eri-ikäisille ja -tasoisille harrastajille vaihtoehtoisia liikuntamahdollisuuksia kuten skeittaaminen, BMX-pyöräily ja scoottaus. Skeittihallin ohjaajalle lajien tuntemus ei ole välttämätöntä. Skeittihallilla on myös nuorisotilan puoli, Olkkari. Työtehtäviin kuuluu mm. asiakaspalvelua, kohtaamisia nuorten ja muiden kävijöiden kanssa, kassatyöskentelyä, avustamista hallin siivoustehtävissä. Tärkeimpinä on läsnäolo ja ohjaustyö. Työskentelet hallilla tiimissä muiden ohjaajien kanssa.
Alan koulutusta emme vaadi, ja alan opiskelu tai työkokemus nuorten ja lasten parissa on aina plussaa, muttei välttämätöntä. Mikäli olet vastuullinen, sosiaalinen, joustava, työhön tarttuva ja tykkäät työskennellä varsinkin nuorten kanssa, laita hakemusta tulemaan. (SEI-01-13-24)

Leiriohjaaja Kesäsiirtolaan (kesä-heinäkuu)
Seinäjoen kesäsiirtola Kuorasjärvellä etsii leiriohjaajia kesä-heinäkuulle. Työt kestävät yhtäjaksoisesti noin puolitoista kuukautta. Työtä tehdään pääosin arkisin, ja siihen sisältyy monipuolisesti erilaisia työvuoroja. Leireillä on mahdollisuus yöpymiseen. Leirinohjaajana kartutat ryhmänjohtajataitojasi ja saat jakaa osaamistasi lapsille. Pääset myös hyödyntämään mielikuvitustasi ja kehittelemään mitä erilaisimpia aktiviteetteja hienossa ympäristössä. Tämä on mahdollisuutesi viettää aktiivinen, ikimuistoinen kesä! Tee joukosta erottuva hakemus ja kerro, miksi juuri sinä olisit oikea valinta leiriohjaajaksi. Kessulan viime kesien meininkejä voit fiilistellä etukäteen Instagramissa ja Facebookissa @kessula tai @Seinäjoen Kesäsiirtola. (SEI-01-13-24)

Lisätietoja:
Liikuntapalvelutp. 050 552 9400 / Tanja Särkipaju
(uimakouluavustaja ja rantavalvoja)
p. 050 473 7855 / Tuomas Viitasaari
(liikuntapaikkojen kunnossapito- ja hoitotyöt)
Puistotoimip. 06 416 2512 / Anna Wahlberg
Nuorisopalvelutp. 044 754 1711 / Milla Koivusalo, nuoriso@seinajoki.fi
Kulttuuripalvelutp. 040 774 8562 / Jarkko Salo (kesäsoittajat)
p. 040 774 8560 / Elina Teitti (kesäkuvataiteilija)
Viestintäp. 044 425 5061 / Krista Rintala (kesäreportteri)
Varhaiskasvatusp. 044 418 1234 / Mari Koski-Aho, mari.koski-aho@seinajoki.fi