Muutoksia pieneläinpäivystyksessä

Kolme kohti kuvaajaa juokevaa koiraa.

Evidensia Seinäjoen eläinsairaalan pieneläinpäivystys on auki loka-marraskuussa vaihtelevasti, millä on vaikutusta alueen pieneläinten päivystysaikaiseen hoitoon koko Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuollon alueella.

Kun eläinsairaalassa ei ole päivystystä, päivystävä kaupungineläinlääkäri vastaa kiireellisen perusensiavun antamisesta. Sairaalahoitoa vaativat pieneläimet ohjataan lähimpiin päivystäviin eläinsairaaloihin.

Poikkeusjärjestelyillä on vaikutusta päivystyksen sijaintiin. Kun eläinsairaalassa ei ole pieneläinpäivystystä, pieneläimet hoidetaan päivystävän kaupungineläinlääkärin vastaanotolla (näet vastaanotot täältä). Ympäristöterveydenhuollossa resurssipulan aiheuttamat suuremmat päivystysalueet ja suureläinten päivystysaikainen hoito laajalla alueella saattavat aiheuttaa ruuhkaa ja lisätä odotusaikoja. Ensiapua vaativat eläimet hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä.

Päivystävän kaupungineläinlääkärin tavoittaa arkisin klo 10 eteenpäin sekä viikonloppuisin ja pyhisin:

  • Seinäjoen, Isonkyrön ja Lapuan alueella 24/7 Evidensia Seinäjoen eläinsairaalan päivystysnumerosta 0600 418823, jossa hoitaja tekee kiireellisyysarvion, neuvoo ja ohjaa kiireelliset tapaukset päivystävälle kaupungineläinlääkärille.
  • Järviseudun alueella (Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi ja Vimpeli) p. 0600 399 002
  • Kuusiokuntien alueella (Alavus, Kuortane, Lehtimäki, Soini ja Ähtäri) p. 0600 399 003

    Lisätiedot: johtava kaupungineläinlääkäri Anna Sarvela, p. 044 4700234 tai ympäristöterveysjohtaja Virpi Ala-Risku, p. 050 471 4900.