Museoliiton mitali Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistykselle

Suomen museoliiton hallitus on myöntänyt Kauko Räsäsen suunnitteleman Suomen museoliiton 50-vuotisjuhlamitalin Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistykselle museotyön hyväksi tehdystä työstä sekä museoalalla saavutetuista ansioista. Mitali luovutettiin Valtakunnallisten museopäivien yhteydessä järjestetyssä iltajuhlassa Helsingissä 1.9.2020.

Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistys ry ylläpitää Seinäjoen Törnävän sairaalan alueella sijaitsevaa Sairaalamuseota. Perinneyhdistys on perustettu vuonna 1991, ja sen tarkoituksena on muun muassa museotoiminnan ylläpitäminen. Kokoelmaan kuuluu noin 9000 luetteloitua esinettä, muita esineitä ja arkistoaineistoa. Lisäksi yhdistys on koonnut terveydenhuollon alan työntekijöiden muistitietoa.

Perinneyhdistys on työskennellyt määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti Sairaalamuseon parissa. Museolla on laaja näyttely, jossa esitellään terveydenhuollon eri osa-alueita. Se on koottu kokonaan vapaaehtoisvoimin. Myös monipuolista tapahtumatoimintaa ylläpidetään talkootyönä.

Seinäjoen museot onnittelee Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistystä ja kiittää hyvästä yhteistyöstä.