Mölkky, lapio ja kahvikupit – lainaa esineitä kirjastosta!

Mölkkypeli ja puutarhavälineitä.

Seinäjoen kirjastoista on reilun vuoden ajan voinut lainata liikunta- ja pelivälineitä jo aiemmin tutuiksi tulleiden kausikorttien, energiamittarin, ukulelen ja roskapihtien lisäksi. Lainattavien esineiden kokoelma on sittemmin täydentynyt myös lainattavilla kahviastiastoilla, joita voi lainata vaikka kesän juhliin. Hieman erikoisempi esine on lainattava grilli, jonka kaveriksi voi lainata vaikka pihapeli Mölkyn. Pieniin pihahommiin voi lainata puutarhavälineitä, sillä pääkirjaston valikoimissa on nyt myös lapio ja monitoimivarsi, johon voi kiinnittää haran ja kuokan.

Lainattavat esineet täydentävät hyvin kirjaston perinteistä valikoimaa ja tukevat myös kestävän kehityksen periaatetta; kaikkea ei tarvitse eikä voi omistaa itse. Lainattavat liikuntavälineet voivat innostaa kokeilemaan uusia lajeja matalalla kynnyksellä, tuovat lisää harrastusmahdollisuuksia kuntalaisille ja edistävät hyvinvointia. Kausikortti voi mahdollistaa kulttuuri- tai urheiluelämyksen myös heille, joilta esimerkiksi teatterikäynti tai konsertti jäisi taloudellisen tilanteen takia väliin.

Lista kaikista lainattavista esineistä, laina-ajoista ja muista käytännöistä löytyy kirjaston kotisivuilta. Esineiden saatavuuden voi tarkistaa verkkokirjastosta.