Maailman potilasturvallissuuspäivä 17.9.2020

Maailman terveysjärjestö WHO:n perustamaa Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään 17.9.2020. Tämän jo toista kertaa vietettävän päivän tavoitteena on parantaa tietoisuutta potilasturvallisuudesta.

Vuoden 2020 teema on ”Henkilöstön turvallisuus on potilas- ja asiakasturvallisuutta”.  Se painottaa sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden turvallisuuden ja potilas- ja asiakasturvallisuuden yhtymäkohtia.

Suomessa puhumme potilas- ja asiakasturvallisuudesta, joka kattaa sosiaali- ja terveydenhuollon hoidon, hoivan ja palvelut niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. 

Maailman potilasturvallisuuspäivän kansainvälinen kampanja ehdottaa useita erilaisia toimia kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille.  Kansainvälisen kampanjan tunnuksena ovat oranssilla värillä valaistut monumentit ja julkiset kohteet. Sosiaali- ja terveysministeriö on käännättänyt WHO:n taustamateriaalin ja logot suomeksi ja ruotsiksi. Näitä voitte käyttää päivän tapahtumissanne ja viestinnässänne. Tietoa kampanjasta ja ehdotetuista toimista löytyy myös WHO:n maailman potilasturvallisuuspäivän verkkosivuilla:

https://www.who.int/campaigns/world-patient-safety-day/2020

Vaasan Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus osallistuu Maailman potilasturvallisuuspäivän tapahtumien järjestelyihin ja kerää sivuilleen mm. oranssilla värillä valaistuja kohteita. 17.9.2020 järjestetään myös webinaari, jonka linkki ja tarkempi ohjelma tulevat keskuksen sivuille. Lisätietoja antaa erityisasiantuntija

Tarja Pajunen etunimi.sukunimi@vshp.fi

https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilas–ja-asiakasturvallisuuden-kehittamiskeskus/asiantuntijoille/ajankohtaista/who-potilasturvallisuuspaiva/

Toivomme, että mahdollisimman moni toimija osallistuu päivän viettoon ja nostaa näin potilas- ja asiakasturvallisuuden tärkeyden esille.

Lisätietoja: Kaisa Halinen, ylilääkäri, etunimi.sukunimi@stm.fi