Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelu MONI-infon avajaiset 9.9.20 klo 12-16 Frami C

MOni-infoa rahoittaa EU

Seinäjoen kaupunki tiedottaa 24.8.20

Maahanmuuttajien MONI-infon avaa uusi kaupunginjohtaja Kiiskilä

Seinäjoen kaupungin maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapiste MONI-infon virallisia avajaisia vietetään keskiviikkona 9. syyskuuta 2020 Framilla osoitteessa Kampusranta 9 C. Avajaiset on kaikille avoin tilaisuus, johon toivotaan vieraaksi maahanmuuttajia, työnsä puolesta osallistuvia sekä muita uudesta palvelusta kiinnostuneita. MONI-info on avautunut asiakkaille toukokuussa.

Kahvitarjoilu järjestetään klo 12-16. Avajaispuheenvuorot alkavat kello 14.30. Avajaispuheenvuoron pitää Seinäjoen kaupungin uusi kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä. Tervehdykset MONI-infolle, sen asiakkaille ja kumppaneille tuovat myös suunnittelujohtaja Antti Saartenoja Etelä-Pohjanmaan Liitosta, ylitarkastaja Mauno Salmela Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta ja elinvoimajohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupungilta. Maahanmuuttajakoordinaattori Katja Kaataja ja MONIn ohjausryhmän puheenjohtaja Sirkka Penttilä esittäytyvät. Ohjelmassa on aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

MONI-info on saanut ESR sosiaalirahaston rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskukselta. Hanke on aloittanut maaliskuussa 2020 ja jatkaa vuoden 2022 loppuun. Hankkeessa työskentelee kaksi kokoaikaista työntekijää. Tavoitteena on muodostaa pysyvä palvelu Seinäjoelle.

MONI-infon pääkohderyhmää ovat seinäjokiset maahanmuuttajat, jotka ovat työmarkkinoiden ulkopuolella, työttömiä, yleissivistävässä tai ammatillisessa koulutuksessa tai ovat työssä. Muita kohderyhmiä ovat alueemme muut maahanmuuttajat, elinkeinoelämä, oppilaitokset ja maahanmuuttajien palveluita tuottavat tahot. MONI-infon kohderyhmään kuuluvat myös esimerkiksi maahanmuutton, työperäisen maahanmuuton kehittämisen, osallisuuden, hyvinvoinnin ja tasa-arvon teemoihin liittyvien asioiden parissa toimivat kolmannen ja neljännen sektorin tahot.

MONI-info antaa tietoa ja ohjausta missä tahansa arkisen tai virallisen asian hoidossa, erityisesti työelämään ja kouluttautumiseen liittyen. MONI-info järjestää maksuttomia tilaisuuksia, infoja ja koulutuksia yhdessä kumppaneiden kanssa. MONI-info palvelee pääsääntöisesti suomeksi ja englanniksi. Palvelut ovat maksuttomia asiakkaille. Toimisto palvelee arkisin ti-pe, ajanvarauksen voi tehdä nettisivun www.seinajoki.fi/moni kautta tai soittamalla palveluohjaaja Tanja Marttilalle.

Lisätietoja

Katja Kaataja, maahanmuuttajakoordinaattori / Immigrant Coordinator
044 425 5294, katja.kaataja@seinajoki.fi
Sirkka Penttilä, MONI-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja
050 520 8785

MONI-info Facebookissa: https://www.facebook.com/maahanmuuttajienMONIpalvelu
MONI-infon www-sivu englanniksi: www.seinajoki.fi/moni_eng