Liikuntapaikkamaksujen tarkistukset 2024

Kollaasissa kuusi liikuntapaikan kuvaa: puntteja telineessä, jalkapallokenttä, jääkiekkokaukalo, liikuntasali, uima-allas ja yleisurheilukenttä.

Hyvinvointilautakunta on kokouksessaan 9.11.2023 §51 tarkistanut liikuntapaikkamaksut.

Liikuntapalveluiden ylläpitämien liikuntapaikkojen kulut ovat nousseet viime vuosien aikana runsaasti sekä uusia liikuntapaikkoja on tullut viime vuosina lisää. Hallien osalta sähkö- ja lämmityskulut ovat lisänneet jo usean vuoden ajan käyttömenoja huomattavasti. Liikuntapaikkamaksut ovat Seinäjoella edelleen suhteellisen alhaiset verrattuna alueen muihin kuntiin sekä saman kokoisiin kaupunkeihin.

Liikuntapalveluiden vuoden 2024 talousarviossa on esityksenä tulojen nousu yli 10%. Tulot koostuvat pääsääntöisesti liikuntapaikkamaksuista.

Edellisen kerran liikuntapaikkamaksuja on tarkistettu hyvinvointilautakunnan kokouksessa 10.10.2019 §35 koskien uintimaksuja ja muita perittäviä maksuja on käsitelty 7.11.2019 §46.

Liikuntapaikkamaksujen hinnoittelut koskevat Seinäjoen kaupungin omistamien ja liikuntapalveluiden hallinnoimia liikuntapaikkoja sekä koulujen saleja, joihin liikuntapalveluiden toimesta jaetaan käyttövuorot.

Uudet hinnat tulevat voimaan porrastetusti.
1.1.2024 alkaen
Uimahallimaksut, Erityisryhmien ja senioreiden uinti- ja kuntosalikortit.
1.4.2024 alkaen
Kentät (hiekkakentät, nurmikentät, tekonurmikentät, pesäpallostadionit, yleisurheilukentät, ratsastuskentät), vuokrat ja välineet.
1.7.2024 alkaen
Hiihtoalueet, Jääurheilukeskus (Isotekojäärata, Jouppilanvuoren jäähalli, Seinäjoen jäähalli, harjoitushalli), koulujen salit (isot salit, pienet salit, Sykehalli, muut tilat), liikuntahallit (Kirmaushalli, Nurmohalli, Ritolahalli, uimahallin tilat, urheilutalo, liikuntahallien muut tilat ja kalusto)

Seinäjoen liikuntalautakunnan tekemän päätöksen mukaan alle 18-vuotiailta peritään harjoitusvuoromaksuja ainoastaan Jääurheilukeskuksesta (iso tekojäärata, Jouppilanvuoren jäähalli, Seinäjoen jäähalli sekä harjoitushalli) sekä uimahallista.
Alle 18 vuotiaiden harjoituskäytössä maksuttomia liikuntapaikkoja ovat mm.
liikuntahallit, koulujen liikuntasalit, lähiliikuntapaikat, pallokentät, yleisurheilukentät, luonnonnurmikentät, tekonurmikentät, keskusurheilukenttä, pesäpallostadionit, jääkiekkoradat ja kaukalot.

Toimintaa säädellään liikuntalautakunnan 15.3.2011, § 19: Harjoitus- ja kilpailuvuorojen jakoperusteet ja toimintaohjeet mukaisesti.

Seinäjoki tunnetaan liikuntakaupunkina ja liikuntapaikkamaksujen tarkastuksista huolimatta seurojen sekä käyttäjien käyttömaksut pysyvät suhteellisen alhaisina.

Hyvinvointilautakunta 9.11.2023 §51

Avaa uusi hinnasto alla olevasta painikkeesta.