Lasten ja nuorten joulurauha Seinäjoelle julistetaan pe 11.12. Tammikampuksella

MLL Seinäjoki ja Seinäjoen kansalaisopisto julistavat yhdessä muiden Tammikampuksen toimijoiden kanssa lasten ja nuorten joulurauhan perjantaina 11.12.2020 klo 18:00.

Joulurauhan julistaa Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.

Lasten ja nuorten joulurauha julistetaan Seinäjoelle tiettävästi ensimmäistä kertaa.

“Joulurauhaperinteen aloittaminen lasten ja nuorten näkökulmasta sopii erityisen hyvin kuluvaan vuoteen”, toteaa MLL Seinäjoen puheenjohtaja Henna Helmi Heinonen. “Koronavuosi on verottanut niin lasten kuin vanhempienkin voimia. Varttuneemmat nuoret ovat olleet lujilla etäopetuksen vuoksi. Sekä paikallisesti että valtakunnallisesti on puhuttu paljon lasten ja nuorten hädästä.”

Joulurauhan julistussanat laatii MLL Seinäjoki ja ne perustuvat Mannerheimin Lastensuojeluliiton arvoihin.


Koko maalle tuttua turkulaisperinnettä noudatellen joulurauhan julistus tapahtuu Tammikampuksen sisäpihojen parvekkeelta. Joulurauhan julistukseen Tammikampus on paikkana mitä sopivin.

”Seinäjoen kansalaisopisto muutti kesän -20 aikana uusiin tiloihin, vanhan lääninsairaalan rakennukseen”, muistuttaa Laura Kivimäki Seinäjoen kansalaisopistolta. “Remontin yhteydessä myös alueen sisäpiha sai upean kasvojenkohotuksen ja olemme koko syksyn miettineet, mikä olisi se tapahtuma, millä tätä upeaa miljöötä kaupunkilaisille esittelisimme. Koska alueella on useita toimijoita, jotka työskentelevät lasten ja nuorten ja perheiden asialla, syntyi idea perheille suunnatusta joulurauhatapahtumasta.”

Suunnittelussa otetaan huomioon myös muuttuva koronatilanne, sillä tilaisuus siirrettiin kesken suunnittelun kokonaan verkkoon. Striimin toteutuksesta vastaa Seinäjoen kansalaisopisto.

“Joulurauha tulee myös verkon välityksellä”, vakuuttaa Laura Kivimäki.

Lasten ja nuorten joulurauha julistetaan perjantaina 11.12.2020 klo 18:00 Seinäjoen kansalaisopiston YouTube-kanavalla.

Kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilän lisäksi joulurauhaa ovat julistamassa lasten ja nuorten puolesta Daan de Ruyter ja Ronja Tikkanen.

Tilaisuudessa esiintyvät mm. Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistolta huilistit Sonja Korppi-Tommola (oppilas) ja Marja-Leena Tuomola (opettaja) ja Seinäjoen kansalaisopiston piano-huiluduo Liisa Talvio & Mari Luomala-Kulkula. Lisäksi SeAmk:n sosiaali- ja terveysalan yksikkö lähettää omat terveisensä videon välityksellä.

Tilaisuuden kesto on 20-30 minuuttia.

Lasten ja nuorten joulurauhan Facebook-tapahtuma:
https://www.facebook.com/events/372179403994477

Video YouTube-kanavalla 11.12. klo 18 alkaen

Lisätiedot:

Seinäjoen kansalaisopisto
Projektikoordinaattori Laura Kivimäki
044 4181 140
laura.kivimaki@seinajoki.fi