Lainaa Komia Liikenteen matkakortti kirjastokortilla!

Matkakortit, vihreä tausta.

Seinäjoen kaupunginkirjasto aloittaa yhteistyön Komia Liikenteen kanssa. Kirjastosta voi toukokuussa lainata Komia Liikenteen matkakortin. Lainauskokeilu alkaa 2.5. ja päättyy 31.5. Matkakortin voi lainata pääkirjasto Apilasta ja Nurmon kirjastosta. Kortin laina-aika on yksi viikko. Laina-aikana bussilla voi matkustaa Seinäjoen kaupunkiliikenteen reiteillä rajattomasti.  

Lainattava matkakortti madaltaa kynnystä kokeilla bussilla matkustamista ja paikallisliikennettä omassa kotikaupungissa. Kaupunkiliikenteellä on 11 reittiä, jotka kattavat koko kantakaupungin alueen. Bussit kulkevat uusiutuvalla dieselillä.

Matkakortteja tulee lainattavaksi kaksi pääkirjastoon ja kaksi Nurmon kirjastoon. Matkakortin laina-aika on yksi viikko ja sitä ei voi varata tai uusia. Asiakas voi lainata matkakortin kokeilujakson aikana yhden kerran. Näin varmistetaan, että mahdollisimman moni pääsee lainamaan kortin kokeilujakson aikana. Matkakortin lainanneet saavat kortin palautuksen yhteydessä flyerin, jota vastaan saa uuden matkakortin luontimaksun ilmaiseksi, kun ostaa uuden matkakorttituotteen. Bussien reitit ja aikataulut voi tarkistaa Komia Liikenteen sivuilta: www.komialiikenne.fi ja opas.matka.fi -reittihakuoppaasta.

Vastaavanlaisia kokeiluja on tehty muuallakin Suomessa ja tämä on mielestäni hyvä tapa tutustua Seinäjoen kaupunkiliikenteeseen matalalla kynnyksellä. Kaikkien kaupunkiliikenteen linjojen päätepysäkki on keskustassa, Koulukadulla, joten kirjastoonkin pääsee tosi kätevästi bussilla.

markkinointipäällikkö Jukka Sarho, Härmän Liikenne Oy

Kirjasto saa paljon palautetta pysäköinnistä Apila-kirjaston luona. Kannustamme asiakkaita käyttämään julkista liikennettä tai tulemaan pyörällä tai kävellen. Matkakortin lainauksella voimme tarjota asiakkaille mahdollisuuden kokeilla busseja kirjastomatkoilla ja laajemminkin kaupungin sisäiseen liikkumiseen. Hienoa, että Komia Liikenne tarttui yhteistyöehdotukseemme.

kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio, Seinäjoen kaupunginkirjasto

Kokeilu tukee myös Seinäjoen kaupungin strategian tavoitetta olla vuonna 2030 kestävän liikkumisen mallikaupunki. Seinäjoen kaupunki aikoo vähentää hiilidioksidipäästöjään 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Aiemmin keväällä kirjaston lainauskokeilussa asiakkaat saivat lainata päiväksi käyttöönsä sähköauton kirjastokortilla.

Lisätietoja kokeilusta antavat:

kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio, kirsti.lansikallio@seinajoki.fi, p. 044 754 1621
markkinointipäällikkö Jukka Sarho, Härmän Liikenne Oy, jukka.sarho@harmanliikenne.fi, p. 050 387 9402