Lainaa grilli kirjastosta!

Pääkirjastosta, Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kirjastoista voi 8.6. alkaen lainata grillin kesän ruoanlaittohetkiin. Ja tietenkin kirjastosta löytyy myös grillauskirjoja, joista saa hyviä vinkkejä ja reseptejä grillaamiseen.

Lainauskäytännöt

Grilli lainataan kantokassissa, jonka sisällä on piknik-grilli, puhdistusharja sekä käyttö- ja turvallisuusohjeet. Grilli palautetaan puhdistettuna ja ehjänä siihen kirjastoon, josta se on lainattu. Laina-aika on yksi viikko ja lainaajan tulee olla täysi-ikäinen. Grillejä ei voi varata eikä lainaa voi uusia, jotta mahdollisimman moni voi lainata grillin.

Grillaa turvallisesti

Lainaaja on vastuussa grillin lainmukaisesta ja turvallisesta käytöstä. Grilliä ei voi lainata tai käyttää, jos alueella on voimassa ruohikko- tai metsäpalovaroitus. Lainaajan tulee tutustua grillin mukana tuleviin käyttö- ja turvallisuusohjeisiin ennen grillauksen aloittamista. Erityistä tarkkaavaisuutta on noudatettava, kun hiilet/tuhkat poistetaan grillistä käytön jälkeen. Ruoka-aineallergioista kärsiville ei suositella lainagrillin käyttöä. Jos grilli on vaurioitunut, siitä tulee kertoa kirjaston henkilökunnalle.

Grillit lainaustoimintaan on lahjoittanut Atria ja niitä voi lainata yhteensä 17 kirjastosta kuudella paikkakunnalla eri puolilla Suomea.