Laavut, kodat ja muut taukopaikat kaupungin karttapalvelussa

Luontoreittien taukopaikkojen ja lähtöpaikkojen karttatasot valittuna näkyville Karttapalvelun valikosta.

Seinäjoen luontoreittien varrella olevia taukopaikkoja ja niiden varustetasoa pystyy nyt tarkastelemaan kaupungin karttapalvelussa osoitteessa kartat.seinajoki.fi

Karttapalvelu toimii myös älypuhelimissa karsituilla toiminnoilla ja on erinomaisesti käytettävissä tableteilla. Halutessasi pystyt käyttämään sitä siis myös retken aikana ja laitteesi paikannusta hyödyntäen.

Laavut, kodat ja taukopaikat löytyvät karttapalvelusta omana karttatasonaan, kuten luontoreititkin. Taukopaikkoja voit myös hakea nimellä tai niiden kautta kulkevien reittien nimillä. Taukopaikan karttamerkkiä kartalla klikkaamalla näet, onko taukopaikalla laavu, kota tai autiotupa ja löytyykö sieltä esimerkiksi WC. Taustatasona on oletuksena taustakartta, mutta voit vaihtaa sen tilalle vaikka ilmakuvayhdistelmän tai Maanmittauslaitoksen maastokartan.

Myös luontoreittien aloituspaikat ovat nähtävillä omana karttatasonaan. Aloituspaikoilla on maastossa tyypillisesti opastetaulu.

Karttapalvelusta voit selvittää myös aloitus- ja taukopaikkojen koordinaatit käsi-GPS-laitteeseen tai mobiilisovellukseen syötettäväksi. Koordinaatit löytyvät täältä myös Hätäkeskuksen suosittelemassa muodossa (xx° xx,xxx’).

On toivottu myös reittien latausmahdollisuutta GPX-tiedostoina GPS-laitteita ja -sovelluksia varten ja se on suunniteltu tulevaisuudessa kehitettäväksi.

Taukopaikkojen tiedot on kerätty ja julkaistu Seinäjoki-vaellusreitin rakentamisen yhteydessä, joten kaikki reitin ulkopuoliset taukopaikat eivät vielä näy palvelussa. Jos huomaat jonkin taukopaikan puuttuvan, annathan siitä palautetta vaikka paikan päällä retkeillessäsi kaupungin Palautepalvelun mobiilisovelluksella!

Suoralinkkejä kirjanmerkkeihin tai aloitusnäkymään lisättäväksi