Kulttuuripalkinto Peräseinäjoen Pennihäät ry:lle

Kulttuuripalkinto

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta myöntää vuoden 2020 Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinnon harrastajateatteriyhdistys Peräseinäjoen Pennihäät ry:lle. Tänä vuonna kulttuuripalkinnolla halutaan korostaa kulttuurin alueellisesta merkitystä ja kulttuurin vaikutusta elinvoimaisuuteen.

Peräseinäjoen Pennihäät ry:n tehtävänä on ylläpitää ja kehittää teatteritoimintaa, musiikki- sekä muuta ohjelmatoimintaa jäsentensä keskuudessa ja koko eteläpohjalaisessa kulttuurielämässä. Toiminnan tärkeimpänä johtolankana on sosiaalinen ja kasvatuksellinen kulttuurin edistäminen ja maakunnallinen näkyvyys eri ikäisten harrastajanäyttelijöiden tekemänä. Pennihäiden näyttelijäkaarti koostuu pääosin vanhan Peräseinäjoen alueen näytelmäharrastajista, joiden ikähaitari on 5-70 vuotta. Peräseinäjoen Pennihäät ry juhlistaa tänä vuonna 20. toimintavuottaan.

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Jesse Luhtala perustelee valintaa seuraavasti: ”Peräseinäjoen Pennihäät ry on toiminut erinomaisesti alueensa kulttuurin ja elinvoiman edistämiseksi. Yhdistyksen toiminta on periksiantamatonta ja sinnikästä, joka näkyy mm. tavoitteellisten ja suurten hankkeiden toteuttamisena. Peräseinäjoen Pennihäät ry tuo valoa ja iloa enemmän kuin vain omalle kylälleen.”

Palkinnon suuruus on 3 600 euroa. Asukkaat ovat entiseen tapaan saaneet ehdottaa kulttuuripalkinnon saajaa verkossa. Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta1971, jolloin palkinnon sai kouluneuvos Reino Ala-Kulju. Muita palkinnonsaajia ovat kulttuuripalkinnon osalta mm. arkkitehti Touko Saari, Vaasan läänin kehittyvän musiikin yhdistys KEMU ry.  Viime vuosien palkittuja ovat mm. Laitakaupungin orkesteri sekä elokuvatuottaja Janiv Oskàr.

Palkinto on jaettu perinteisesti kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa, mutta tänä vuonna se jaettiin pienimuotoisessa tilaisuudessa marraskuun lopulla, sillä kaupunki ei järjestä pahentuneen koronatilanteen takia itsenäisyyspäivän yleisötilaisuuksia.

Lisätietoa kulttuuripalkinnosta:
Jesse Luhtala, hyvinvointilautakunnan pj. jesse.luhtala@seinajoki.fi tai p. 040 766 5409
Leena Kråknäs, kulttuuritoimenjohtaja leena.kraknas@seinajoki.fi tai p. 040 774 8559

Peräseinäjoen Pennihäät ry
Sari Viitasaari p. 040 7789533