Koulut alkavat Seinäjoen perusopetuksessa

Seinäjoen kaupungin perusopetuksessa aloitetaan uuden lukuvuoden koulutyö keskiviikkona 10. elokuuta. Peruskoululaisia koulutielle astelee lähes 7000, joista uusia ensimmäisen luokan oppilaita on noin 750.

Opetushallituksen ohjeistuksen mukaisesti koulutyö alkaa koronavuosien jälkeen normaalioloissa. Pandemia-ajan rajoitukset ovat poistuneet, mutta terveysturvallisuus huomioidaan edelleen esimerkiksi hyvää käsihygieniaa noudattamalla. Sairaana tulee myös edelleen jäädä kotiin.

Lukuvuoden alkaessa voimaan ovat tulleet myös perusopetuslain muutokset, jotka liittyvät kiusaamisen ja syrjinnän ehkäisyyn sekä kurinpitoon. Oppilaita ja huoltajia tiedotetaan muutoksista Wilman välityksellä.

Jokaisella Seinäjoen perusopetuksen koululla on opiskeluhuoltosuunnitelmaan sisältyvä suunnitelma kiusaamisen ehkäisemiseksi. Tähän liittyy myös Seinäjoella kehitetty Yhdessä yhteistyöllä -toimintamalli, jonka tavoitteena on ennaltaehkäisy ja ”meidän hyvän fiiliksen” luominen. Monet koulut ovat ottaneet käyttöön lisäksi positiivisen pedagogiikan toimintatapoja. Hyvä ilmapiiri luo edellytykset koulussa viihtymiselle ja oppimiselle. Kiinnitetään kaikki yhdessä huomiota hyvän huomaamiseen!

Perusopetuksessa alkaa myös kahden lukuvuoden mittainen teemavuosikokonaisuus, jonka aiheena on hyvinvointi. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota koko kouluyhteisön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Teemavuosia koordinoi suunnitteluryhmä, mutta koulut suunnittelevat ja toteuttavat toimintaa omista lähtökohdistaan käsin.

Koulujen alkaessa eri puolilla Seinäjokea alkaa lomien jälkeen myös liikenteessä uudenlainen tahti ja onkin erityisen tärkeää huomioida pienet ja vähän isommatkin koulumatkalaiset. Toivommekin kaikilta tiellä liikkujilta erityistä varovaisuutta!

Hyvää ja turvallista koulun aloitusta kaikille!