Koronarajoitusten vaikutukset kirjastopalveluihin

Apila-kirjaston ikkunaseinä, josta heijastuu Lakeuden risti.

Tiedotetta on päivitetty 14.1.2022 ja tiedot tarkistettu 28.1.2022.

Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteet ovat auki ja omatoimikäyttö on mahdollista kuten ennenkin. Kirjaston tiloissa asioidessa ei tarvitse näyttää koronapassia.

Rajoituksia tilojen asiakasmääriin

Tilojen asiakasmääriin on tehty rajoituksia, jotta lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Asiakastietokoneiden ja lukusalien istumapaikkoja on myös vähennetty.

Pääkirjastossa Jaaksi-salissa ja Studiossa asiakasmäärä voi olla korkeintaan 10 henkilöä, Jaaksi 3 -kokoushuoneessa enintään 9 henkilöä. Harrastus- ja työskentelytiloissa (digitointi, Koivusalon kamari, Kanslia, Kämppä, Pommari ja Verstas) asiakasmäärä rajoitetaan enintään 3 samaa seuruetta olevaan henkilöön. Kupla-nuortentilassa voi olla enintään 10 henkilöä kerrallaan. Soittohuone Pommarin varausaika on enintään 2 tuntia kerrallaan.

Kirjastoautoissa asiakasmääriä rajoitetaan päiväkoti- ja koulupysäkeillä enintään 5 henkilöön tai yhteen ryhmään kerralla, iltapysäkeillä enintään 10 henkilöön kerralla.

Peräseinäjoen kirjastossa käsikirjaston asiakasmäärä rajoitetaan 10 henkilöön.

Ylistarossa auditorion, kahvion ja Matti Pohto -kamarin asiakasmäärä rajoitetaan 10 henkilöön. Tutkijanhuoneen ja työhuoneen asiakasmäärä rajoitetaan enintään kolmeen samaa seuruetta olevaan henkilöön.

Nurmon kirjasto on muuton takia kiinni, mutta lehtilukusali Nurkkakammarissa on auki ma–pe 9–15. Lukusalin istumapaikkoja on vähennetty.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä. Kirjastossa voi siis järjestää tapahtumia, joihin osallistuu alle 10 henkilöä.

Terveysturvallisuus

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Muista kirjastokäynnillä käsienpesu, hyvä yskimishygienia sekä turvavälien pitäminen. Älä tule kirjastoon ollenkaan, jos sinulla on flunssaoireita.