Kordelinin säätiön Seinäjoen rahastosta teknologiapalkinto seinäjokiselle yritykselle sekä apurahoja kulttuuritoimintaan

Alfred Kordelinin säätiön Seinäjoen kaupunkirahaston vuoden 2024 kulttuurin ja taiteen apurahat sekä teknologiapalkinto on jaettu. Rahasto jakoi yhteensä 19.700 euroa apurahoina ja palkintona yksityishenkilölle ja yhteisöille. Apurahoja myönnettiin muun muassa lapsille tarkoitettuihin dramatisoituihin museo-opastuksiin, elokuvafestivaaliin sekä taiteelliseen työskentelyyn.

Seinäjoen kaupunkirahaston tarkoituksena on edistää Seinäjoen taide- ja kulttuurielämää. Rahasto myöntää apurahoja Seinäjoella tehtävään taiteelliseen, journalistiseen ja kotiseututyöhön sekä palkintoja teknologisiin innovaatioihin. Apurahat olivat haettavissa tammikuussa 2024 ja määräaikaan mennessä hakemuksia vastaanotettiin 39 kappaletta. Esitykset apurahansaajiksi valmisteli Seinäjoen rahaston toimikunta. Alfred Kordelinin säätiön hallitus päätti apurahansaajista 3. huhtikuuta.

Apurahat

Elokuvayhdistys Filmiä ja valoa ry
Neljännentoista Filmiä ja valoa-elokuvafestivaalin järjestämiseen Seinäjoen Ylistarossa

4.000 €
Kuvataiteilija AMK Rosita Koskinen
Uuden teoskokonaisuuden näyttelykustannuksiin

1.200 €
Filosofian tohtori, toimittaja Markku Kulmala
Jalkapalloseura Törnävän Pallo -55:n 70-vuotishistoriikin kirjoittamiseen

2.000 €
Lakeus punk ry
Punkkia Pohjanmaalta! – podcastin sekä taidenäyttelyn toteuttamiseen 
2.000 €
Taiteen maisteri Jaana Maijala
taiteelliseen työskentelyyn ja keramiikkauunin hankintaan
2.000 €
Teatteriyhdistys Arina ry
dramatisoituihin museo-opastuksiin lapsille Etelä-Pohjanmaan museon ulkomuseoalueella
1.000 €
Kulttuurituottaja Teemu Tuuttila ohjelmasarjan Taiteilijan taival:
Tarinoita luovan alan työhyvinvoinnista, onnistumisista ja haasteista tuottamiseen
1.500 €
Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry
modernien improvisaatioon perustuvien jazzkonserttien järjestämiseen   
2.000 €

Seinäjoen teknologiapalkinto Vaski Group Oy:lle

Seinäjoen teknologiapalkinnon 2024 saa Vaski Group Oy. 4000 euron arvoinen palkinto jaettiin nyt 19:nnen kerran. Vaski Group on teknologia-alan kasvuyritys ja innovatiivisten metallintyöstökoneiden valmistaja. Yritys on erikoistunut kokoojakiskojen valmistusratkaisuihin ja erilaisten valmiiden sekä räätälöityjen laitteiden suunnitteluun.  

Vaski Groupin koneilla valmistettavia osia käytetään esimerkiksi sähkögeneraattoreissa, sähköautoissa ja niiden latauspisteissä. Asiakaskunta koostuu pitkälti globaaleista sähköntuotanto- ja jakeluyrityksistä.

-Toimikunta arvosti erityisesti yrityksen tekemää tuotekehitystoimintaa. Vaski Group Oy:n kilpailijat ovat kansainvälisiä suuryhtiöitä, joiden resurssit ovat merkittävästi suuremmat kuin pienen pk-yrityksen, toimikunnan jäsen, yrityskehityspäällikkö Tapio Seppä-Lassila Into Seinäjoesta perustelee.

– Vaski Group Oy on kasvanut kannattavasti, tehnyt vientikauppaa ja kehittänyt tuotteistoaan samanaikaisesti. Yritys on vahvalla kasvu-uralla. Palkinnolla halutaan kannustaa Vaski Groupia jatkamaan lupaavaa toimintaa edelleen yhtä rohkeasti ja määrätietoisesti kuin tähänkin saakka.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina yli kuusi miljoonaa euroa. Vuonna 1968 perustettu Seinäjoen kaupunkirahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.

Lisätiedot

Kråknäs Leena

kulttuuritoimenjohtaja , Kulttuuripalvelut

Seinäjoen kaupunkirahaston asiamies
Leena Kråknäs
leena.kraknas@seinajoki.fi
puhelin 040 7748559

Alfred Kordelinin säätiö
toimisto@kordelin.fi
050 439 3661