Kirjavarauksen voi nyt jäädyttää

kirjahyllyjä ja lukupöytä.
Oletko lähdössä reissuun, etkä haluaisi saada varauksia kirjastosta sillä aikaa? Onko sinulla nyt niin paljon luettavaa tai muuta tehtävää, että et ehtisi ottaa vastaan uusia varauksia?

Eepos-verkkokirjastossa voit nyt jäädyttää aiemmin tehdyn varauksen toistaiseksi tai tietyksi ajaksi. Kun varaus on jäädytetty, se ei ota kiinni palautuvaan kirjaan tai muuhun aineistoon. Kun jäädytys loppuu, varaus siirtyy takaisin jonoon varauspäivämäärän mukaiseen kohtaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos olet varausta jäädyttäessäsi ollut esimerkiksi sijalla 6 ja jäädyttämisen aikana kaikki sinua aiemmin varauksen tehneet ovat kirjansa jo saaneet, niin siirryt jonossa ensimmäiseksi.

Näin varaus jäädytetään Eepos-verkkokirjastossa

Kirjaudu Eepos-verkkokirjastoon kirjastokortillasi ja pin-koodilla ja mene omiin varauksiisi. Jokaisen varauksen kohdalla on muokkaa-linkki. Linkistä avautuu ikkuna, jossa varauksen voi jäädyttää valitsemalla pudotusvalikosta Jäädytä. Jos haluaa niin alle voi kirjoittaa päivämäärän, johon asti jäädytys on voimassa. Tallenna muutokset.

Kuvassa on muokkaa-linkistä aukeava ikkuna, josta tekstissä puhutaan.

Samasta paikasta voit muuttaa varauksesi noutopaikkaa tai varauksen voimassaoloa. Jos esimerkiksi et tarvitse tenttikirjaa jonkin tietyn päivämäärän jälkeen, niin voit laittaa varauksen päättymään siihen päivään.

E-kirja- ja e-äänikirjavarausten jäädyttäminen

Jos haluat jäädyttää e-kirjavarauksia, niin se tehdään Eepoksen e-kirjapalvelussa. Kirjaudu palveluun kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Omasta kirjahyllystä näet varauksesi ja voit jäädyttää varauksen valitsemalla Lukitse paikkani varausjonossa. Tähänkin voit kirjoittaa päivämäärän, johon asti varaus on jäädytettynä. Valinnan voi myös poistaa koska tahansa, jolloin siirryt varauspäivämäärän mukaiseen kohtaan varausjonossa. Huom. varausta ei voi jäädyttää Ellibsin sovelluksessa vaan se täytyy tehdä selaimen kautta.