Kirjaston lukukampanjat lapsille ja nuorille

Lapsia Apila-kirjaston seinän lukukoloissa.

Kirjastossa on kesän aikana kolme lukukampanjaa, omansa alle kouluikäisille, alakoululaisille ja yläkoululaisille. Kampanjat ovat voimassa 31.8. asti.

Alle kouluikäiset lapset

Kirjastosta tai kirjastoautosta voi hakea lukutoukkavärityskuvan. Aina kun yksi kirja on luettu tai kuunneltu, lukutoukasta voi värittää yhden pallon. Kokonaan väritettyä toukkaa vastaan kirjastosta saa arvontalapun, jolla osallistuu kirja-arvontaan syyskuussa. Kesän aikana voi värittää niin monta toukkaa kuin ehtii.

Alakouluikäiset lapset

Lumotun puiston salaisuus -verkkopeliä voi pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Pelaaminen ei vaadi kirjautumista.

Lukupelissä edetään peliruudusta toiseen. Kukin peliruutu sisältää kirjavinkkejä, kirjaan liittyvän tehtävän sekä ekstrasisältöä, kuten kuunnelmia ja minipelejä. Lisäksi jokaisessa peliruudussa on luku pelin taustatarinasta. Kolmesta eri pisteestä pelaaja saa kirjaimen ja viimeisessä peliruudussa näiden kirjainten takaa löytyy puiston salaisuus.

Lumotun puiston salaisuus on saatavilla myös paperiversiona. Siinä luetaan kirjoja ja tehdään niihin liittyviä tehtäviä. Kysy paperiversiota kirjastostasi.

Kampanjasta on tehty myös kokonaan ääneen perustuva versio. Ääniversio on tarkoitettu niille, joille tavallinen lukeminen on hankalaa. Ääniversion kirjavinkit ohjautuvat Celia-kirjaston sivuille.

Yläkouluikäiset nuoret

Yläkouluikäisille suunnattu Luettu maa on pelillinen alusta, jota voi käyttää kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Luetun maan käyttö ei vaadi kirjautumista.

Luetussa maassa matkustetaan ympäri maailman erilaisten ilmiöiden parissa. Jokainen kohde kartalla sisältää ilmiöihin liittyviä lukuvinkkejä, lukemiseen ja kirjoihin liittyviä sisältöjä sekä somehaasteen. Kirjoihin ja lukemiseen liittyviä somehaasteita voi suorittaa Instagramissa ja TikTokissa.

Luettua maata voi suorittaa myös paperiversiona. Kysy lomakkeita kirjastostasi. Kampanjaa suorittavat voivat täyttää myös arvontakupongin, jolla osallistuu kampanjan lopuksi arvottaviin kirjapalkintoihin.