Keskuspuisto liikuttaa lapsia

Kesän alussa asennetut uudet leikkitelineet liukumäkineen, kiipeilytelineineen ja monine hauskanpitomahdollisuuksineen on otettu innostuneesti vastaan Seinäjoen keskustan ytimessä Keskuspuistossa. Lapset ja lapsenmieliset ovat ottaneet paikan omakseen, kuten kaupungin  puistotoimen tarkoituksena välineistöä ja kalusteita uusittaessa olikin.

-Panostamme vuosittain leikkipaikkoihin kaupungin kasvaessa. Uutta rakennetaan ja entisiä huolletaan ja korjataan tarvittaessa, sanoo vihertyöpäällikkö Kari Kankaanpää.

Aivan halpaa lystiä ei leikkipuiston välineistön uusiminen ole, sillä siihen uppoaa turvatoimineen rahaa kymmeniä tuhansia euroja.

-Telineiden alla on asiaankuuluvat turva-alustat. Mahdolliset putoamiset ja aiheutuneet vahingot yritetään minimoida alkuunsa, ettei leikkivien terveys vaarantuisi, jos telineeltä vaikka muksahtaisi maahan.

Kaupungissa panostetaan monenlaisiin aktiviteetteihin, eikä vähiten lapsiin.

-Investointibudjetissa huomioidaan vuosittain leikkipuistojen olemassaolo, painottaa Kankaanpää. Hänen mukaansa Keskuspuisto ei ole vielä täysin valmis, sillä yksi lapsille mieluinen väline on vielä tulollaan. Takaisin eivät ole enää palaamassa puistonpenkit, jotka aiemmin sijaitsivat puiston suihkulähteen luona. Kaupunkiympäristön johtoryhmän tekemä päätös penkkien poistamisesta tehtiin, jotta alueen yleisilme siistiytyisi.

Ketterä kuin orava

Melkoisen ”kiipeilypureman” saanut nelivuotias Ester Alaverdyan ei epäile hetkeäkään, kun häntä pyydetään malliksi. Huis vaan ja liikkuvainen tyttö on kiivennyt ylös tukevien leikkivälineiden innostamana.

-Ester on äärettömän innostunut liikunnallisista asioista, kiipeilee ja kurottelee milloin minnekin yläilmoja kohti, selventää tytön äiti Aino Alaverdyan.

Vastikään Virroilta Seinäjoen keskustaan muuttanut perhe on asettunut hyvin uudelle kotipaikkakunnalleen.

-Seinäjoki on hyvä paikka asustaa lapsen kanssa. Kulkeminen on helppoa, välimatkat pieniä.

Päiväkoti odottaa elokuussa, kun perheen äiti aloittaa virassaan Seamkissa lehtorina.

Sitä ennen uutuuttaan hohtavia Keskuspuiston tuliteriä vempaimia käytetään ahkerasti säiden salliessa, kuten myöhemminkin kesän loppupuolella.

Teksti ja kuvat

Tiina Rantahalvari, kaupunkiympäristön toimiala

Esterille Keskuspuiston kiipeilytelineet ovat erityisen mieluisia
3-vuotias Leo oli tyytyväinen leikkivälineisiin