Kesän 2024 liikuntapaikkarakentaminen

Kesän aikana tapahtuu paljon liikuntapaikkarakentamista ja kunnostamista. Käynnissä on mm. Paukanevan pitkospuiden kunnostus. Kesän aikana alkaa myös pesäpallokentän pysäköintialueen pinnoitustyö sekä muita pienempiä urakoita. Alla tietoa suurimmista urakoista.

Jouppilanvuoren asfaltoitu rullahiihtorata

Jouppilanvuoren rullahiihtoradan urakka on käynnistynyt kaupungin oman työn osalta. Urakoitsija aloittaa rataosuuden tekemisen kesäkuun alusta alkaen. Työmaa-alue suljetaan urakka-ajaksi ulkoilijoilta. Myöskään ampumarata ei ole käytössä urakka-aikana. Urakan suunniteltu valmistuminen on alkusyksynä 2024. Projekti toteutuu lähiliikuntapaikkahankkeena, koska asfaltoitu rullarata palvelee kaikkia liikkujia ja on käyttäjille ilmainen.

Projektin kokonaiskustannus on noin 500 000 euroa, johon on saatu liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta 40 %.

Kaupunki on tehnyt itse pohjatöitä jo alueella ja Seiverkot rakentavat radalle valaistuksen.

Ulkopuolisen urakoitsijan osalta kustannukset ovat noin 300 000 euroa. Kyseisen urakan rata-alueen osalta toteuttaa Maansiirto Veljekset Rinta Oy.

Jouppilanvuoren asfaltoidun rullahiihtoradan suunnittelupiirros.
Kuva: Ote Aluetaito Oy:n toteuttamasta suunnitelmakarttakuvasta

Jouppilanvuoren laskettelurinteen valaistuksen uusiminen

Jouppilanvuoren laskettelurinteen valaistuksen uusimisen urakka käynnistyy kesäkuussa ja kestää lokakuun loppuun saakka. Nykyinen valaistus- ja kaapelointijärjestelmä on kokonaisuudessaan uusimisen tarpeessa erityisesti turvallisuusnäkökulmasta katsottuna. Taustalla on myös jatkuvia ongelmia valaistuksen ja verkkovirran toimivuudessa.

Työmaiden alkaessa rinteiden käyttö kesätoimintoihin ei ole mahdollista. Työmaa-alue koskee koko rinnealuetta, pulkkamäki mukaan lukien. Myös osa parkkialueesta tulee olemaan työmaa-aluetta. Parkkialueelle on tulossa myös valaistuksen lisääminen myöhemmässä vaiheessa urakkaa, jolloin myös parkkialue on hetken suljettu. Urakoinnin toteuttaa LS Sähkötekniikka Oy. Skeittiparkki ja kuntoportaat ovat urakan aikana normaalisti käytössä.

Joupiskan rinne valaistuna ilmakuvassa.
Kuva: nykyinen valaistus alueella

Kirja-Matin koulun kentälle hiekkatekonurmipinnoite

Kirja-Matin koulun kentälle toteutetaan pohjan tasaustöitä ja hiekkatekonurmen asennus kesä-heinäkuun aikana. Kenttä on valmis koulujen alkamisen aikaan. Urakan aikana kenttä on pois käytöstä. Urakan toteuttaa Saltex Oy. Kirja-Matin koulun ja päiväkodin pihaa tullaan myös kehittämään kaupungin muiden hallintokuntien toteuttamana kesän ja syksyn aikana.

Kirja-MAtin koulun kentän ilmakuva.
Kuva: Ote kaupungin karttapalvelusta

Lisätietoja

Viitasaari Tuomas

kunnossapitopäällikkö , Liikuntapalvelujen hallinto