Kesäinen bussilinja yhdistää taajamia ja lähimatkailua

Heinäkuussa potkaistaan käyntiin kokeilu kesäbussilinjasta välille Ylistaro – Seinäjoki – Peräseinäjoki. Vuoro ajetaan torstaisin ja lauantaisin kolmena heinäkuun viikkona alkaen 13.7.

Kokeilun kantava ajatus on tarjota Seinäjokisille kokemus joukkoliikenteen mahdollisuudesta lähimatkailussa ja samalla paikataan osaltaan koululaisvuorojen kesätaukoa bussiliikenteessä. Reittivalinta kiertää Peräseinäjoen, Seinäjoen ja Ylistaron keskusta-alueet ja matkailukohteiden ohi tarjoten mahdollisuutta minilomaan vaivattomasti ja kestävästi bussikuljetuksella. Kesälinjalla pääsee mm. Peräseinäjoella Kalajärven virkistysalueelle ja Ylistaron päässä Wanhalle Markille. Seinäjoella voi tutustua keskustan antiin, jatkaa matkaa vaihtoyhteyksillä tai hypätä vaikka Avaruuden pikajunan, eli kaupunkijunan, kyytiin ja kierrellä ympäri kaupunkia.

Reitti tuo vaihtoehdon oman auton käytölle ja myös autottomille mahdollisuuden, vaikka viettää hauskan päivän rannalla. Paljon toivottu kesäliikennöinti tulee näin kokeiluun ja liikennettä taajamien välillä vahvistetaan. Autottomuus ei saa olla este lähimatkailusta nauttimiseen. 

Kokeilu näyttää onko tällaiselle lähimatkailua ja reittiliikennettä yhdistelevälle linjalle tilausta ja voisiko tästä kokeilusta tulla jatkossa kannattava ja toimiva kesälinja. Kokeilun aikana matkat kesälinjalla ovat käyttäjille ilmaisia. Hypätkää kesäbussiin!

Kesälinja Ylistaro – Seinäjoki – Peräseinäjoki ajaa torstaisin ja lauantaisin: 13.7, 15.7, 20.7, 22.7, 27.7 ja 29.7.

Linja-auto, jossa ajona Kesälinja. Ihmisä nousemassa bussiin.
Kesälinja käynnistyy 13.7 ja ajaa heinäkuussa torstaisin ja lauantaisin välillä Ylistaro – Seinäjoki – Peräseinäjoki.

Aikataulu:

10:00 Ylistaro, keskusta, S-Market

10:30 Seinäjoki matkakeskus, pohjoispuoli

11:10 Peräseinäjoki, Keskustie / Kirkkotie Th

11:15 Kalajärvi

11:30 Kalajärvi

11:32 Peräseinäjoki, Keskustie / Kirkkotie Th

12:10 Seinäjoki matkakeskus, pohjoispuoli

12:35 Ylistaro, keskusta, S-Market

12:40 Ylistaro, Wanha markki

14:00 Ylistaro Wanha markki

14:05 Ylistaro, keskusta, S-Market

14:30 Seinäjoki matkakeskus, pohjoispuoli

15:10 Peräseinäjoki, Keskustie / Kirkkotie Th

15:15 Kalajärvi

15:17 Peräseinäjoki, Keskustie / Kirkkotie Th

16:00 Seinäjoki matkakeskus, pohjoispuoli

16:30 Ylistaro, keskusta, S-Market

Kesäbussikokeilu toteutetaan osana Smart SUMP Seinäjoki – EAKR hanketta, joka rahoitetaan REACT-EU määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.