Kaupunkipyörät rullaavat Seinäjoelle

Yhteiskäyttöpyörät tulevat käyttöön vapun jälkeen, viimeistään 15. toukokuuta.

Seinäjoella on toukokuussa starttaamassa polkupyörien yhteiskäyttöpilotti, jonka myötä kaupunkiin tulee 50 kaupunkipyörää ja 14 pyöräpysäkkiä kesä- ja syyskauden ajaksi. Yhteiskäyttöpyörien vuokraajana toimii kotimainen kaupunkipyöräoperaattori Easybike. Jo aiemmin mm. Tampereella, Joensuussa ja Porissa operoinut Easybike tuo kaupunkipyörät Seinäjoelle yhteistyössä Seinäjoen kaupungin ja Ideapark Seinäjoen kanssa.

Seinäjoen yhteiskäyttöpyörien pyöräparkit sijoittuvat ympäri kaupunkikeskustaa (mm. Keskustorille ja Matkakeskukseen), Ideaparkiin sekä lisäksi Framin alueelle ja opiskelijakampukselle, liikunta-alueille ja kulttuurikohteiden yhteyteen. Pyörän käyttöönotto tapahtuu ilmaisen Easybike-mobiilisovelluksen kautta.

Seinäjoelle käyttöön tulevat yhteiskäyttöpyörät ovat kolmivaihteisia ja suomalaisvalmisteisia. Pyörien käyttöohjeet ja vuokrahinnat löytyvät kaikkien pyöräparkkien opaskylteistä sekä Easybike-sovelluksesta.

Yhteiskäyttöpyörät tulevat käyttöön vapun jälkeen, viimeistään 15. toukokuuta. Pilottijakso päättyy vuoden lopussa. Polkupyörien yhteiskäyttöpilotti toteuttaa osaltaan Seinäjoen pyöräilyohjelmaa ja Seinäjoen kestävän liikkumisen toimenpideohjelmaa. Järjestelmästä saatavia kokemuksia voidaan hyödyntää jatkossa kestävän liikkumisen suunnittelussa.

Pyöräpysäkkikyltti
Opaskyltissä kerrotaan pyöräparkkien sijainnit, vuokrahinnat ja käyttöohjeet.