Kaupungintalon ja virastotalon julkisivujen korjaukset alkavat

Seinäjoen sinisestä sauvakaalelista rakennettu kaupungintalo kesäpäivänä. Etualalla vihreitä pensaita.

Kaupungintalon ja virastotalon rapattujen julkisivujen korjaukset alkavat kevään aikana. Kaupungintalossa työt alkavat 15.4. ja virastotalossa 3.5. Julkisivukorjaus valmistuu elo–syyskuun aikana.

Ensimmäisessä vaiheessa pystytetään rakennustelineet. Rakennusten ikkunat peitetään muovikalvolla koko työn ajaksi. Hiekkapuhalluksen ajaksi ikkunat suojataan kennolevyillä.

Hiekkapuhallus ja piikkaus alkavat viikolla 17, ja työvaihe kestää noin kuukauden. Kaupungintalon ja virastotalon sisäänkäynnit suojataan turvallisen kulun varmistamiseksi.

Julkisivukorjauksessa vaihdetaan myös kaupungintalon rikkoutuneiden sinisten klinkkerisauvojen tilalle uudet. Sauvojen vaihto tehdään yksittäin käsityönä. Julkisivun puuosat on uusittu tai kunnostettu vuonna 2020.

Ensi vuonna korjataan Aallon kirjaston ja kaupungintalon välinen Kansalaistori ja kaupungintalon nurmiportaikko.

Kaupungin hallinnoimien Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten mittavat korjaukset alkoivat Aallon kirjastosta vuonna 2013. Sen jälkeen on korjattu kaupungintalon ja virastotalon sisätilat, maanalaiset osat ja kattorakenteet, sekä kaupunginteatterin esitystekniikka ja henkilökunnan käytössä olevat tilat.

Peruskorjausten kustannusarvio on noin 30 miljoonaa euroa.