Kaupunginhallitus hyväksyi Ukraina-avustuksen ja keskeyttää ystävyyskaupunkitoiminnan Velikij Novgorodin kanssa

Seinäjoen kaupunginhallitus päätti osallistumisesta Ukrainan avustamiseen 32 392,50 eurolla. Avustussumma on 0,5 euroa / asukas. Etelä-Pohjanmaan kuntien yhteistä avustuskeräystä koordinoi Etelä-Pohjanmaan liitto, joka myös vastaa avustusten osoittamisesta humanitäärisiin kohteisiin Ukrainassa.

Seinäjoen kaupunki keskeyttää kaiken ystävyyskaupunkisuhteeseen perustuvan yhteistyön Velikij Novgorodin kaupungin kanssa. Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen vuoksi. Päätös ja perustelut ilmoitetaan Velikij Novgorodille.

Seinäjoen kansalaisopiston rehtoriksi valittiin kasvatustieteen maisteri Teppo Latvanen 1.4.2022 tai sopimuksen mukaan.

Kaupunginhallitus hyväksyi yhteistoimintasopimuksen Seinäjoen seurakunnan ja Herättäjäyhdistyksen kanssa. Kaupunki avustaa Herättäjäjuhlien markkinointia 15 000 eurolla ja luovuttaa juhlien järjestäjän käyttöön tiloja ja maa-alueita. Herättäjäjuhlat järjestetään Seinäjoella 14.–16.7.2023 Herättäjäjuhlilla käy vuosittain noin 20 000–30 000 vierasta.

Kaupunginhallitus hyväksyi Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:n kanssa tehtävän yhteistyösopimuksen vuodelle 2022. Kaupunki maksaa Tangomarkkinoille pääyhteistyökumppanuudesta 20 000 euroa +alv. Kaupunki luovuttaa yhtiön käyttöön myös tiloja ja maa-alueita. Lisäksi elinvoimalautakunta on myöntänyt yhtiölle 20 000 euron avustuksen.

Yhteenveto kaupunginhallituksen päätöksistä 7.3.
Kaupunginhallituksen esityslista 7.3.