Kansalaisopiston kevätnäyttely virtuaalisena

Kansalaisopiston perinteinen kevätnäyttely on järjestetty joka toinen vuosi opiston tiloissa. Koronarajoitusten muuttuessa nopealla aikataululla päätettiin kansalaisopiston tämän vuoden näyttely rakentaa alusta alkaen verkkoon. Virtuaalinäyttely 2021 osoitteessa ohjaavaopisto.fi avaa uuden tavan tutustua Seinäjoen kansalaisopistoon. Verkkoon suunniteltu ja rakennettu esitys tarjoaa tutustumiskierroksen Kansalaiskampuksella sijaitsevaan opiston tiloihin. Virtuaalinäyttelyssä on helppo omassa tahdissa tutustua siihen mitä kaikkea kansalaisopistossa tapahtuu. Videoilla osallistujat kertovat oman oppimisen polkunsa ja mitkä asiat kursseilla kiinnostavat. Kuvagalleriat esittävät harrastamisen työvaiheita ja tuotoksia.

Tilat mahdollistavat toiminnan, ihmiset luovat taloon hengen

Uudella virtuaalisella näyttelyllä haluamme esitellä mitä kansalaisopiston kursseilla tehdään lukuvuoden aikana. Virtuaalinäyttelyssä voi nähdä mm. kuntosali Kipakan uudet laitteet kuntoilijoiden käytössä, opetuskeittiö Orvokin tarjoamat uudet välineet reippaiden kokkailijoiden käsissä sekä taidetila Akkunasta avautuvat maisemat kuvataiteilijoiden luomistyötä kannustamassa. Useat kurssilaiset ovat jo ottaneet talon oppimisen paikakseen.

Ohjaava opisto

Kansalaisopistona olemme viime vuosina keskittyneet toiminnassamme ja henkilöstön osaamisen vahvistamisessa ohjaukseen. Seinäjoen kansalaisopisto on Ohjaava opisto, jonka vuoksi nimi valikoitu virtuaalinäyttelyn verkkoalustan nimeksi. Verkkoalusta tukee Ohjaavan opiston ja yhteisön ideologiaa siitä, että kansalaisopiston päivittäiseen toimintaan kuuluu vahvasti ohjaava ote ja toiminnan perustana olevana kynnyksettömyys ja saavutettavuus. Verkkoalustan avulla Seinäjoen kansalaisopiston palvelut ja kurssitarjonta tulevat lähelle ja näkyväksi jokaista opistotoiminnastamme kiinnostunutta asiakasta. Verkkoalustalle päivitetään jatkossa lisää videoita ja kuvia kursseilta. Uuden harrastuksen löytyminen helpottuu, kun kursseihin pääsee tutustumaan kurssilaisten omien kertomusten kautta. Kuka tahansa voi tulla osallistumaan, oppimaan ja kokemaan.

Ilmoittautuminen lukuvuoden 20-21 kursseille avautuu maanantaina 16.8. porrastetusti klo 14.30. Tarkemmat ilmoittautumisajat löytyvät verkkosivuiltamme. Ajankohtainen ja jatkuvasti päivittyvä kurssitarjonta löytyy osoitteesta opistopalvelut.fi/seinajoki.