Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi yli kolme tuhatta joulukorttia Seinäjoella

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020 yhtä aikaa 117 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Seinäjoella kampanja keräsi 3240 joulukorttia. Kerätyt kortit jaettiin jouluviikon aikana kotihoidon asiakkaille ja Seinäjoen kaupungin sekä yksityisten palveluntarjoajien ylläpitämiin ikääntyneiden palveluasumisyksiköihin.

– Palveluasumisyksiköissä kiitettiin lämpimästi joulukorteista, koska moni ikäihminen on kokenut yksinäisyyttä vielä enemmän tämän poikkeuksellisen vuoden aikana. Hoitajat kertoivat kortin piristävän monen ikäihmisen joulua, kommentoi Seinäjoella kampanjaa koordinoinut Seinäjoen kaupungin harjoittelija Johanna Rinne.

Koko maassa Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi peräti 146 185 joulukorttia ikääntyneille.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa lähimmäisiä ja kokea yhteisöllisyyttä. Kansalaisissa on paljon välittämisen potentiaalia, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Kampanjan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa myös korttikeräykseen.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 117 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia

Lisätiedot:
Seinäjoen kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikkö, harjoittelija Johanna Rinne, johanna.rinne@seinajoki.fi / 050 449 1550
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 0505453145
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen sari.turpeinen@siskotjasimot.fi / 0505445266