Ideoita euroille – Liiveri haastaa asukkaat osallistumaan

Ihmisjoukko lastenrattaiden ympärillä ilmapallot käsissään. Taustalla Keskustori, jossa paljon ihmisiä.

Miten sinä haluaisit kehittää Seinäjokea? Miten Seinäjoesta voitaisiin tehdä elävämpi ja viihtyisämpi? Kerro oma ideasi tai tykkää muiden esittämistä ideoista Seinäjoen seudun kehittämisyhdistys Liiveri ry:n kampanjasivustolla https://padlet.com/ideat/seinajoki.

Idean esittäneiden kesken sadan euron lahjakortin paikalliseen liikkeeseen. Eniten ääniä keränneet ja mielenkiintoisimmat ideat otetaan tarkempaan tarkasteluun, ja niiden toteutuksesta keskustellaan muun muassa asukasillassa yhdessä Liiverin, kuntapäättäjien ja ideoiden esittäjien kanssa.


Miksi ideoita haetaan?

Liiveri rahoittaa vuosittain miljoonalla eurolla paikallisten yhteisöjen ja yritysten hankkeita. Nyt pyydämme ideoita ja palautetta Seinäjoen asukkailta, mihin Liiverin tulevien vuosien rahoituspotti tulisi käyttää. Myös Peräseinäjoelta, Ylistarosta ja Nurmosta kannattaa aktivoitua, sillä rahoitamme hankkeita erityisesti ydinkeskustan ulkopuolelle.

Mitä parempia ideoita Liiveri kerää strategiaa varten, sitä enemmän maa- ja metsätalousministeriöstä on mahdollisuus saada rahoitusta alueelle. Asukkaita kuuntelemalla saadaan myös liikkeelle vaikuttavampia hankkeita, joihin on todellinen tarve Seinäjoella.

– Seinäjoen kaupunkia kiinnostavat kaikki ideat, joilla vahvistamme kaupunkimme ja sen alueen elinvoimaisuutta. Usein ideat voidaan toteuttaa ilman kaupungin myötävaikutusta asukkaiden ja kylien toimesta. Jos kaupungin osallistumista tarvitaan, totta kai haluamme olla hyvien ideoiden toteuttamista tukemassa. Kaupungin tuki voi olla rahallista tukea, kaupungin omaa työtä, yhteistä edunvalvontaa tai yhteistä tiedottamista. Mahdollisuuksia on monia, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä summaa.