Horsma-veistos kunnostetaan toukokuun alussa

Horsma veistos Seinäjoen keskustorilla

Seinäjoen Keskustorin maamerkki, kuvataiteilija Risto Pentikäisen suunnittelema Horsma-veistos viedään Kuopioon kunnostettavaksi vapun jälkeen ja se asennetaan takaisin paikalleen toukokuun puolivälissä. Veistoksen taaksepäin kapeneva emin varsi on vaurioitunut mekaanisen osuman seurauksena.

Horsma on maalatusta teräksestä valmistettu, yli neljä metriä korkea veistos, jonka aiheena on Etelä-Pohjanmaan maakuntakukka, maitohorsma. Veistos valmistui Seinäjoen uudelle Keskustorille vuonna 2019.

Risto Pentikäisen mukaan Horsma viittaa luonnon uudistumiseen, kukoistukseen ja kasvuun. Teoksen tavoitteena on toimia Keskustorin helposti tunnistettavana maamerkkinä, joka luo alueelle omaa identiteettiä sekä heijastaa paikkakunnan kulttuurisia ja historiallisia merkityksiä. Ennen kaikkea taiteilija haluaa teoksellaan tuoda iloa ja hyvää mieltä kaupunkilaisille sekä kaupungissa vieraileville ihmisille.

Horsma kunnostetaan Kuopiossa taiteilijan piirustusten mukaisesti teoksen alkuperäisten tekijöiden avulla ja se palaa paikalleen hyvissä ajoin ennen kesän tapahtumia.

Alkio Elina

julkisen taiteen koordinaattori , Taidehalli